Visagino AE teigia, kad įmonės pirkimai yra skaidrūs

Naujos branduolinės jėgainės projektą įgyvendinanti bendrovė Visagino atominė elektrinė (AE) pareiškė, kad jos pirkimai yra skaidrūs

.„Bendrovė, būdama perkančiąja organizacija, visus viešuosius pirkimus atlieka, laikydamasi Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytų sąlygų“, - reaguodamas į spaudoje paskelbtą informaciją, ketvirtadienį išplatintame pranešime sakė Visagino AE išorinių reikalų direktorius Sigitas Baltuška.

Jo teigimu, kiekvieno pirkimo būdo pasirinkimo ir taikymo sąlygos leidžia atlikti pirkimus optimaliu ir skaidriausiu keliu.

„Atviras konkursas ne visada yra tinkamiausias viešojo pirkimo būdas, nes, atsižvelgiant į perkančiosios organizacijos specifinius poreikius, situaciją ar pirkimo objektą, toks būdas gali būti nesuderinamas su viešųjų pirkimų tikslais ir principais“, - sakė jis.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad Visagino AE be konkursų įsigijo konsultacijų ir viešųjų ryšių paslaugų už maždaug 9,4 mln. litų.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį teigė, jog Visagino AE statybos ir uždaromos Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektai yra labai didelės apimties, ir jiems gali reikėti išskirtinių paslaugų teikėjų.

„Tai yra labai stambūs projektai, kur reikalingos tikrai aukščiausios rūšies paslaugos - ar tai būtų teisininkų paslaugos, ar kitų ekspertų. Turiu omenyje, šioje vietoje gali būti taip, kad tokias paslaugas tik vienetinės kompanijos ir gali suteikti. Pagal savo patirtį, pagal savo kvalifikaciją“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Pasak spaudos, Ignalinos AE su Didžiosios Britanijos teisininkais be konkurso sudarė susitarimą, kurio vertė – iki 6 mln. litų. Jėgainė per mažiau nei dvejus metus britų teisininkų paslaugoms jau išleido daugiau kaip 19 mln. litų, tačiau tai – ne riba, ir teisės žinovų atlygis Ignalinoje ūgtelėti jau iki 25 mln. litų.

Teigiama, kad Visagino AE pirkimais susidomėjo Viešųjų pirkimų tarnyba. Tuo tarpu milijoninės IAE išlaidos teisininkams viešųjų pirkimų prievaizdų jau buvo tikrintos – nustatyta, kad uždaroma jėgainė įstatymams nenusižengia, ir VPT papildomiems susitarimams neprieštarauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
skaidrus kaip Gariunu mazuto saugyklos ir dar skaidresnes kaip Gedimino prospekto plyteliu afera...

jo

jo portretas
vagis irgi visad teigia kad nieko nevoge...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių