Vilkikų eilės Lietuvos pasienyje su Baltarusija kiek sumažėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje su Baltarusija daugelyje kontrolės punktų vilkikų eilės per praėjusią parą sumažėjo, tačiau vairuotojams patikros vis dar tenka laukti dvi paras ir ilgiau.

Vilkikų eilė išaugo tik Raigardo punkte, kur patikros laikas siekia pusketvirtos paros. Tuo metu Baltarusijos pusėje eilių nėra.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkuose penktadienio rytą įvažiavimo į Baltarusiją laukė 679, Šalčininkų punkte – 477, Raigardo – 674 vilkikai. Medininkuose laukimo laikas siekia 73 valandas, Šalčininkuose – 69 valandas, Raigarde – 84 valandas.

Mažiausia eilė yra Lavoriškėse – čia patikros laukė 230 vilkikų, jiems eilėje teks stovėti apie 43 valandas.

Įvažiavimo į Rusijos Karaliaučiaus sritį Kybartuose stovėjo 28 vilkikai, čia patikros laukimo laikas yra apie keturias valandas.

Eilės – keliolika kilometrų

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas informavo BNS, kad eilės keliuose nuo Šalčininkų ir Raigardo pasienio punktų siekia keliolika kilometrų.

„Abiejose vietose eilės tikrai bus apie 12-13 km – fiziškai ant kelio. Raigarde eilės ilgis gali siek ir 13-14 km“, – teigė R. Pukinskas.

Medininkuose eilė kiek mažesnė – apie 7 km. Dalis vilkikų stovi aikštelėje – 370, eilėje – apie 300.

Tuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja gyventojus ir prašo išlaikyti atidumą vykstant keliais, vedančiais pasienio, kur kaupiasi vilkikų eilės, link.

Vilkikai užima dalį kelio pirmosios juostos, todėl tam, kad būtų galima juos apvažiuoti, reikia išvažiuoti į priešingą eismo juostą.

Be to, važiuojamąja dalimi gali eiti ir patys vilkikų vairuotojai.

Pakelėse, kaip skelbia direkcija, vilkikų vairuotojams įrengti papildomi biotualetai, šiukšlių dėžės, kai kur atliekami kelkraščių atstatymo ir stiprinimo darbai.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, važiuojant iš Baltarusijos į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją vilkikų eilių nėra.

Praėjusį penktadienį įsigaliojo Europos Sąjungos (ES) sankcijos, draudžiančios Rusijos ir Baltarusijos krovinių vežėjams vykdyti veiklą bendrijos valstybėse narėse. Išimtys yra taikomos būtiniausioms prekėms, pavyzdžiui, žemės ūkio ir maisto produktams, humanitarinei pagalbai ir energijai. Draudimas taip pat nėra taikomas ir per Lietuvą vykstančiam Rusijos tranzitui į Karaliaučių.

Rusijos ir Baltarusijos vilkikams yra suteiktas septynių dienų terminas išvykti iš ES teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių