Vežėjai nori juos vienijančio vadovo

"Turiu tikslą suvienyti ir sutelkti bendram darbui Lietuvos vežėjus", – sakė kandidatas į Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos prezidentus Romas Austinskas, organizacijos nariams pristatydamas memorandumą su savo idėjomis apie "Linavos" ateitį.

R.Austinskas nori suvienyti

Pasak R.Austinsko, dabar labiausiai reikalinga vertę vežėjų bendruomenei kurianti veikla, o ne santykių aiškinimasis per teismus.

"Pastaruoju metu "Linavai" ypač reikia skaidrumo ir švaraus, šviežio starto. Tarpusavio rietenos, valdžios dalybos, virtusios net teisiniais ginčais, žlugdo organizacijos reputaciją, skaldo asociaciją ir nebekuria jokios vertės jos nariams. Todėl jaučiu pareigą iš anksto visiems atskleisti savo, kaip galimo asociacijos prezidento, veiklos, vertybių bei prioritetų viziją ir kartu komandą sutelkti vieningai ir kryptingai dirbti Lietuvos vežėjų naudai", – kalbėjo R.Austinskas, pokalbio pakvietęs asociacijos prezidiumą ir narius.

Asociacijoje Alytaus krašto vežėjams atstovaujantis prezidiumo narys Bronislavas Geležiūnas sako, kad iš tiesų reikia tokio vadovo, kad pirmiausia būtų išspręstos visos problemos asociacijos viduje. "Linavos" vadovybė turi liautis aiškintis santykius teismuose ir dėti maksimalias pastangas, kad visi veikloje kylantys ginčai būtų sprendžiami diplomatiškai, taikiai, diskusijų ir derybų būdu.

Įmonės "Autopaslauga" savininkas ir vadovas R.Austinskas, jau ketvirtį amžiaus esantis "Linavos" nariu, iki šiol niekada nedalyvavo asociacijos valdyme. Tačiau dabar, matydamas susiskaldymą, siekia suvienyti vežėjus, pakviesti dirbti kartu.

Balandžio 9-ąją Vilniuje jis paskelbė memorandumą dėl asociacijos "Linava" ir jos prezidiumo vertybių bei veiklos prioritetų. Pagrindinės vertybės penkios – pridėtinės vertės kūrimas nariams, skaidrumas ir nepriekaištinga reputacija, lygiateisiškumas, teisėtumas, taikus ginčų sprendimas.

R.Austinskas atkreipė dėmesį, kad visi asociacijos nariai, nepriklausomai nuo jų dydžio ir finansinės padėties, turi būti vienodai svarbūs bei vienodai atstovaujami ir ginami, sprendimai privalo būti teisiškai pagrįsti ir neprieštarauti teisės aktams,

Skaidrumo svarba

Gerų permainų norintys vežėjai ypač akcentuoja skaidrumą. Pasak dabartinių "Linavos" prezidiumo narių, asociacijos ketinimai steigti savo draudimo bendrovę, kuri konkuruotų su paslaugų kainas nežmoniškai sukėlusiomis bendrovėmis, irgi pasmerkti strigti.

"Linava" yra pradėjusi vežėjų draudimo bendrovės įkūrimą – šis veiksmas jau turėjo atgarsį ir tiesioginių pasekmių rinkoje. Privalome pabaigti bendrovės steigimo procesą ir užtikrinti jos veiklos stabilumą, patikimumą bei skaidrumą", – mano R.Austinskas.

"Kai prezidiume, valdyboje dirba žmonės, turintys daugybę bylų, apie reputaciją kalbėti sudėtinga, – mano R.Austinską palaikantys vežėjai. – Ką sakyti apie dabartinį "Linavos" prezidentą su šimtu bylų? Su skaidrumo stokojančiais atstovais vengia susitikti, problemas aptarti ir valdžios atstovai."

Vežėjų atstovai mano, kad "Linavos" prezidentu turėtų tapti toks kandidatas, kuris savo sėkmingo verslo pavyzdžiu būtų autoritetas visiems.

Alytaus krašto vežėjų atstovas B.Geležiūnas neabejojo, kad būtini nauji veiklos standartai ir privalu skaičiuoti, o ne švaistyti verslininkų į "Linavos" iždą suneštus mokesčius.

"Dabar, pasirodo, asociacijos kongresą (jame balandžio 24-ąją vyks Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" prezidento rinkimai – aut. past.) galima surengti maždaug už 7 tūkst. eurų, o prisimename, kad vienas kainavo 200 tūkst. litų (beveik 58 tūkst. eurų – aut. past.)", – svarstė B.Geležiūnas.

Jo kolega "Linavos" prezidiumo narys Vytas Bučinskas, atstovaujantis Šiaulių krašto vežėjams, priminė gerokai didesnes išlaidas: "Vienas kongresas kainavo ir 700 tūkst. litų (beveik 203 tūkst. eurų – aut. past.)."

"Turi egzistuoti nulinė tolerancija nesąžiningumui, piktnaudžiavimui, abejotinai reputacijai ir asmeninių interesų tenkinimui", – mano ir kandidatas į "Linavos" prezidentus R.Austinskas.

Prezidentas turi būti pavyzdys

Į "Linavą" susibūrusios ir labai didelės įmonės, turinčios šimtus automobilių, jų atstovams svarbu, kad asociacijai vadovautų profesionalas.

Vežėjų atstovai, aptardami įvairių kandidatų galimybes tapti "Linavos" prezidentu, svarstė, kad labiausiai tiktų toks, kuris savo sėkmingo verslo pavyzdžiu būtų autoritetas visiems. Dalis jų pavyzdžiu pateikia tris dešimtis metų sėkmingai veikiančios įmonės vadovą R.Austinską.

Iš tiesų jo įsteigta UAB "Autopaslauga", teikianti pervežimo paslaugas, išsiskiria iš daugumos vežėjų. Vien tai, kad šių metų vasarį bendrovėje dirbančių 57 darbuotojų vidutinis atlyginimas siekė 1 510,71 euro ("Sodros" duomenys), daug ką pasako. Įmonė turi beveik 60 automobilių. Į "Linavos" vadovus pretenduoja ir tokie kandidatai, kurių įmonėse transportą gali ant vienos rankos suskaičiuoti.

Kauno regiono vežėjų atstovas, taip pat asociacijos prezidiumo narys, Romas Vosylius mano, kad R.Austinskas, per tiek metų puikiai sustygavęs savo verslą, gali daug laiko skirti visuomeninei veiklai ir turėti joje patirties. Daugiau nei 30 metų R.Austinskas – automobilių sporto entuziastas. Pastaruosius ketverius metus ėjo Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidento pareigas, organizacijai yra vadovavęs ir anksčiau. 2015 m. jis buvo Benedikto Vanago ekipos Dakare vadovas.

Mobilumo paketo svarba

Dabar vienas svarbiausių vežėjams rūpesčių – Mobilumo paketas. Asociacijos atstovai sutaria, kad, nepaisant to, jog Europos Parlamentas jį patvirtino, būtinos tolesnės derybos tarptautiniu mastu. Svarbu, kad tai suprastų ir valdžios atstovai, ir visuomenė.

"Būtina imtis realaus darbo, kad maksimaliai sumažintume neigiamus Mobilumo paketo padarinius mūsų vežėjams – tam reikalingas informavimas, taip pat reali pagalba nariams įgyvendinant šio dokumento reikalavimus", – akcentavo R. Austinskas.

Verslininkas taip pat atkreipia dėmesį, kad asociacija turi stiprinti savo, kaip stipraus ir patikimo socialinio partnerio, autoritetą bei skatinti bendradarbiavimą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu. Jo manymu, "Linavai" stinga ir ilgalaikio bei trumpalaikio strateginio veiklos plano, orientuoto į finansinį asociacijos nepriklausomumą bei pridėtinės vertės nariams kūrimą. Kandidatas įsitikinęs, kad asociacija turėtų užtikrinti nuolatinį vežėjų verslo aplinkos analizavimą bei savalaikę reakciją ir darbą teisėkūros srityje, siekiant užtikrinti šalies vežėjų konkurencingumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snukis

Snukis portretas
Paziurejus vientik, y Jo snuki vemt vercia, pradazna skura,jis bl ziuri tik kaip. Savo subine pasert, o bl apie vairuotojus net negalvoja, kam mes ble renkam tauta kaip jie tyciojasi is vairuotoju,reik blokuot kelius o ne vergsliant kad mazai moka,ir apgaudineja,!!!

Och

Och portretas
Erlandas su Peleda irgi propogavo sksidrumą, prisiklausyti vežěju nuomones.O gavosi kaip prie Kondruseviciaus.Linavos lo ys vilioja ir skatina daug žadeti,bet gaunasi kaip visada.

kaunietis

kaunietis portretas
Tai labai pasikeles ir susireiksmines zmogus. Su darbuotojais visai nesiskaito .Manau kad tokio vadovo neturetu buti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių