V. Čmilytė-Nielsen: keisis alkoholio prekybos laikas, amžiaus riba, reklamos reikalavimai

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen žada, kad valdantieji netrukus Seimui pateiks svarstyti alkoholio draudimų švelninimus.

„Yra sukurta neformali darbo grupė koalicijoje, kuri peržiūri galiojančias normas ir teiks kompleksinius pasiūlymus“, – trečiadienį žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

„Mano galva svarstytini yra keli dalykai. Visų pirma reklamos draudimų atlaisvinimas, nes jie yra imitacinio poveikio ir neturi realaus teigiamo poveikio“, – teigė ji. 

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, taip pat tikriausiai bus keičiama amžiaus riba, nuo kada bus galima vartoti alkoholį, o taip pat prekybos stipriaisiais gėrimais laikas.

V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad anksčiau nustatyti draudimai naudingi buvo ne visais atvejais.

„Jaunesnių žmonių amžiaus grupėje alkoholio vartojimas nemažėjo“, – tvirtino Seimo vadovė.

Lietuvoje nuo 2018-ųjų alkoholio negali įsigyti ir vartoti jaunesni negu 20 metų žmonės, visiškai uždrausta alkoholio reklama: jo reklamuoti negalima lauko stenduose, interneto svetainių  reklamjuostėse ar žurnaluose, o prekybos vietose, išskyrus viešojo maitinimo įstaigas, sutrumpintas alkoholio prekybos laikas: darbo dienomis ir šeštadieniais jo bus galima įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
ji juk ruskė ir jos vaikai ruskiai ,tai jie be alkoholio nei žingsnio ..atsargų namie negali būti ,nes išgeria. žiauru žiūrėti ką šita bobelka išdirbinėja .Paleido seimą į namus ,dabar viena prie ekranų ,viską nusprendžia ,kas nepatinka ,tai ekraną išjungia.Kiek opozicija laužysis ir nesiims veiksmų ?Yra vakcinos ,kuo greičiau juos skiepyti ir turi dirbti ,kad visi matytų ,iš salės ,o ne viena kgb palikuonė reguliuoti ..

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kokia apgailėtina - ieško paramos iš iškrypėlių ir pijokų - pažeistų alkoholiu smegenų savininkų , na ir greičiausiai alkoholio platintojų ir reklamuotojų . Kas su tos nielsen smegenėlėmis blogai , į kur trankė su galva ? Aš tai pasiūlyčiau prekiauti visą parą tik kaina dviguba tam tikromis valandomis , na ir aišku kad baudas didesnes , nes načnykai klesti o mentai laižo

V,L

V,L portretas
Nera ta Lietuva taip gerianti kaip nuožmiai pieše ponas Veryga , ir manau nereikia iš žmoniu daryti aviu bandos kuria reikia ganyti Žmones ne avys ir nereiketu ju žeminti kvailais ir nelogiškais sprendimais.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių