Trišalei tarybai pirmininkaus darbdavių atstovas A. Romanovskis

  • Teksto dydis:

Trišalei tarybai vadovauja Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovas, lobistas Andrius Romanovskis. Jis pakeitė Vyriausybei atstovavusią Socialinės apsaugos ir darbo viceministrę Eglę Radišauskienę.

A.Romanovskis, kuris taip pat vadovauja Lietuvos draudikų asociacijai, pranešė sieksiantis stiprinti institucijos vaidmenį ir į ją įtraukti daugiau valstybei svarbių ekonominių klausimų svarstymą.

„Derybos ir susitarimas dėl Darbo kodekso parodė trišalio dialogo svorį ir svarbą. Manau, kad Trišalė taryba jame suvaidino lemiamą vaidmenį ir tai jau tapo profsąjungų ir darbdavių bendradarbiavimo pavyzdžiu. Todėl mano prioritetas – jos institucinių ir dalykinių galių stiprinimas, įtraukiant ją ne tik į tuos klausimus, kurie yra tiesiogiai susiję su darbo santykių reguliavimu, bet ir į platesnį su socialiniais ir ekonominiais valstybės reikalais susijusių klausimų spektrą“, - pranešime spaudai sako A.Romanovskis.

Trišalėje taryboje lygiomis dalimis dalyvauja Vyriausybės, darbdavių ir profesinių sąjungų atstovai. Taryba teikia savo išvadas ir rekomendacijas visais svarbiausiais valstybės socialiniais ir ekonominiais klausimais.

Ketvirtadienį Trišalė taryba svarstys, ar nuo kitų metų minimalią algą (MMA) padidinti 20 eurų iki 400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių