Trišalė taryba dar nesiryžta svarstyti darbo apmokėjimo taisyklių pataisų

Antradienį Trišalėje taryboje atidėtas Darbo kodekso 139 straipsnio, kuris reglamentuoja darbo apmokėjimo taisykles, pataisos svarstymas.

Pataisomis siekiama, kad darbo užmokesčio dalis, viršijanti Lietuvos statistikos departamento paskelbto praėjusių kalendorinių metų vidutinį mėnesinį bruto darbo užmokestį šalies ūkyje (įtraukiant ir individualių įmonių darbo užmokesčio duomenis), taip pat kitos su darbo santykiais susijusios išmokos privalo būti mokamos pavedimu į darbuotojo sąskaitą.

Darbdavio ar kitų asmenų perduoti daiktai ar suteiktos paslaugos negalėtų būti laikomi darbo užmokesčiu.

Manoma, kad šis pakeitimas prisidėtų prie šešėlio mažinimo, taip pat palengvintų darbuotojų teisių gynimą darbo ginčų komisijose, kuriose reikalavimai dėl neišmokėto darbo užmokesčio sudaro didžiąją dalį (beveik 77 proc. nuo visų keltų reikalavimų 2018 metais).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Jei jau nebesislėpdami visus per prievartą į bankus varo, tai tegu iš pradžių priverčia bankus nelupti pinigų už sąskaitos aptarnavimą plius mokėti indėlininkams palūkanas. Tada valio! Dabar bankų paslaugos kainuoja, ir panašu, kad kainuos kuo toliau, tuo brangiau, o aš pageidauju visus savo uždirbtus pinigus (po mokesčių valstybei, aišku) gauti. Arba tegu minusuoja patiriamas dėl pervedimo išlaidas iš apmokestinamos darbo užmokesčio sumos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių