Švelnina reikalavimus lošimų prievaizdui

Praėjusią savaitę turėjo baigtis Finansų ministerijos skelbtas konkursas Lošimų priežiūros tarnybos direktoriaus pareigoms. Tačiau konkursą teko stabdyti, nes jo sąlygas galėjo atitikti nebent tik buvęs vadovas.

Konkreti sąlyga

Vos kovo pabaigoje buvo paskelbtas konkursas į Lošimų priežiūros tarnybos prie Finansų ministerijos vadovo postą, visuomenėje kilo diskusijos, kas galėtų atitikti keliamus aukštus reikalavimus.

Nors neabejojama, kad valstybės reguliuojamai loterijų ir lošimų rinkai prižiūrėti reikia profesionalo, iškilo konkurso skaidrumos klausimas, nes keliamus reikalavimus galėjo atitikti nebent tik buvę ir esami Lošimų priežiūros tarnybos darbuotojai.

Norintiems iš šalies kandidatuoti į Lošimų priežiūros tarnybos vadovo postą koją pakišo konkurso kvalifikacinis reikalavimas „turėti ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį viešojo administravimo ir loterijų ar lošimų veikloje“.

Nors po konkurso sąlygomis nebuvo nurodyta, kas rengė Lošimų priežiūros tarnybos direktoriaus pareigybės aprašymą, po šiemet vykusios šios institucijos pertvarkos tai turėjo būti padaryta Finansų ministerijos.

Finansų ministrės patarėja visuomenės informavimo klausimais Rasa Jakilaitienė dienraščiui patikino, kad ankstesnes ir šiuo metu naujas konkurso sąlygas bei pareigybės aprašymą rengia atsakingi Finansų ministerijos padaliniai.

Niekas nekandidatavo

Pasiteiravus, dėl kokių priežasčių šis konkursas buvo sustabdytas, R.Jakilaitienė pripažino, kad ankstesni reikalavimai buvo per griežti ir esą dėl jų specifiškumo galėjo neatsirasti nė vienas visas sąlygas tenkinantis pretendentas. „Šią riziką įvertinome ir nusprendėme konkurso sąlygas peržiūrėti“, – pridūrė ji. Teigiama, kad iki konkurso atšaukimo dienos reikiamų dokumentų nepateikė nė vienas kandidatas, net ir buvęs šios institucijos vadovas Robertas Kvietkovskis.

R.Jakilaitienės teigimu, lošimų priežiūra yra specifinė sritis, reikalaujanti ir specifinės patirties. Dėl to esą, be tradicinių reikalavimų įstaigų vadovams (viešojo administravimo patirties ir pan.), rengiant pareigybių aprašymus srities specifikos nebuvo galima ignoruoti.

Nuleis išsilavinimo kartelę

Finansų ministrės patarėjos teigimu, pakartotinis konkursas bus skelbiamas, kai bus patikslintas Lošimų priežiūros tarnybos direktoriaus pareigybės aprašymas. „Tai numatoma padaryti artimiausiu metu“, – datos nesukonkretino R.Jakilaitienė.

Paklausta, kuo naujos konkurso sąlygos skirsis nuo ankstesnių, pašnekovė pasakė, kad pakeitimų esmė – supaprastinti išsilavinimo reikalavimai, kurie esą atvers kelią dalyvauti konkurse didesniam norinčių būriui.

„Kol sąlygos nepatvirtintos, išsamiau komentuoti nekorektiška, o norintys palyginti ankstesnius ir naujus reikalavimus galės tai padaryti, kai bus paskelbtas naujas konkursas – ši informacija bus vieša ir prieinama“, – atsakė R.Jakilaitienė.


Šiame straipsnyje: lošimaikazino

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių