Sumažėjo viduriniajai klasei save priskiriančių Lietuvos gyventojų

  • Teksto dydis:

Per dvejus metus sumažėjo Lietuvos gyventojų, save priskiriančių viduriniajai klasei – šiemet jos dalimi save laiko 55 proc., o prieš dvejus metus jų buvo 59 proc., rodo naujausia apklausa.

„Swedbank“ užsakymu atlikta apklausa parodė, jog savo pajamas gyventojai, kaip ir prieš dvejus metus, dažniausiai vertina septynetu, o asmeninių pajamų vertinimo vidurkis siekia beveik 6 balus. Tam, kad jaustųsi oriai, lietuviai norėtų gauti vidutiniškai 56 proc. didesnes pajamas.

„Lūkestis pajamų augimui išlieka“, – spaudos konferencijoje sakė „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė.

Daugiau nei pusė respondentų teigė, kad šiuo metu jiems visiškai pakanka pinigų svarbiausiems poreikiams, tačiau norėdami įsigyti brangesnį pirkinį jie turi taupyti.

Didesnės vertės daiktus, keliones pernelyg netaupydami gali įsigyti 23 proc. apklaustųjų. Tuo metu 26 proc. teigia jaučiantys didelį nerimą dėl pinigų, kurių vos pakanka pragyvenimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuom

tuom portretas
ir stengiasi vytbergis suskirstyt kaip indus i kelias kastas pradedant nuo /runkeliu/ ir baigiant lib lgbt pridurkais kurie nesa jam laisve turtus ir nepriklausomybe nuo tautos po nato skeciu kuris nuo politveju baigia suplyst?===

Pensininkas

Pensininkas portretas
Nemažai vagių Lietuvoje tokių kaip E. Ma_iulis net 23%
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių