„Sodra“: kaupiantieji pensijai iki liepos pabaigos gali pasididinti kaupimo tarifą

Gyventojai, kaupiantys antros pakopos pensijų kaupimo fonde, iki liepos pabaigos gali pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc. ir gauti didesnę valstybės paskatą, teigia „Sodra“.

„Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc. ir gauti didesnę valstybės paskatą. Apie savo sprendimą padidinti kaupimą kaupiantysis turėtų informuoti savo pensijos kaupimo bendrovę“, – pranešime cituojama „Sodros“ direktoriaus pavaduotoja Violeta Latvienė.

Pasak V. Latvienės, toks kaupimas, kai gyventojas skiria 1,8 proc. nuo savo pajamų neatskaičius mokesčių, o valstybė – 0,3 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio (VDU), yra pirmoji 2019 metų kaupimo stotelė, 2020 metais kaupimas didės atitinkamai iki 2,1 proc. ir 0,6 proc., kol 2023 metais atitinkamai pasieks 3 ir 1,5 proc.

Anksčiau kaupusiems pagal formulę 2+2+2 proc., automatiškai pritaikytas 3 proc. kaupimo tarifas su maksimalia 1,5 proc. valstybės paskata. Kiti kaupiantieji, jei patys iš karto nepasirinko kaupti daugiau, dar turi laiko įvertinti savo galimybes ir iki liepos pabaigos priimti sprendimą, ar kaupti daugiau ir gauti didesnę valstybės paskatą, teigiama pranešime.

Institucija nurodo, kad po mokesčių ir pensijų kaupimo reformos nebemažėja „Sodros“ pensija, nes valstybės paskata skiriama iš valstybės biudžeto lėšų. Liepos pradžios duomenimis, veikiančių pensijų kaupimo sutarčių skaičius siekia 1,132 mln.

499 tūkst. gyventojų kaupia tarifu 1,8 proc. nuo savo gaunamų pajamų ir gauna 0,3 proc. nuo VDU valstybės paskatą, 663 tūkst. gyventojų kaupia 3 proc. nuo pajamų, ir gauna 1,5 proc. valstybės paskatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Totalus telefoniniai sukciai

Totalus telefoniniai sukciai portretas
Banke pribure man kad labai gerai kaupti II pakopoj labai nenorejau sutikt bet ikalbejo galvojau "dzin parvarysiu namo ir per el bankininkyste viska atmesiu" taip taip ziuriu kad TIK iki birzelio falo galima buvo, na zodziu marketingas marketingas ir marketingas suknisti aferistai jie gauna % nuo kiekvieno durnelio kaip as dabar, o sustabdyti gali tik 12 menesiu ir tik karta per visa gyvenima, kur logika? KOKIA CIA NESAZININGA NESAMONE? KUR MUSU ISTATYMAI TEISES? AS NORIU ISEITI IS SITOS APGAULES IR LIETUVOS ISTATYMAI NELEIDZIA? Tas tam pamoka anas tam na zodziu ranka ranka plauna. Nebuvo ir nebus tos II pakopos pensiju nes net p.s. po apacia parasyta banko sutarty "bankas neisipareigoja moketi jei ivyks krize are fondas zlugs" - tai aisku kad jis zlugs - JIE TYCIA SUFALSIFIKUOS KAD JIS TIPO NEVA ZLUGO. Tuc tuojau turi buti sutvarkyta sita afera yra tik viena sodra kuri mokes ir viskas valstybes standartas. Beto skaitant supratau kad jei kaupi II pakopoj tai sodros pensija mazesne

...

... portretas
Telefoniniai sukčiai - niekis lyginant su tais privat-pensijiniais 'fondininkais'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių