Socialdemokratų inicijuotoms PVM lengvatoms Seimas nepritarė

Ketvirtadienį Seimas nepritarė Socialdemokratų partijos frakcijos narių siūlymui įteisinti 4 pridėtinės vertės mokesčio lengvatas – būtiniausių maisto produktų krepšeliui, buitinių vartotojų naudojamai elektrai ir dujoms, elektromobiliams, elektriniams paspirtukams ir dviračiams bei daugiabučių pastatų renovacijai.

Už tai, kad būtų nuo 2022 m. nustatytas lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas būtiniausių maisto produktų krepšeliui balsavo 54 Seimo nariai, 41 buvo prieš, 20 parlamentarų susilaikė. Projektas jau nebus tobulinamas, jis Seimo sprendimu atmestas.

Parlamentarai nepritarė ir kitai PVM lengvatai – buitinių vartotojų naudojamai elektrai ir dujoms. Už tai, kad būtų nustatytas lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio tarifas buitiniams elektros ir dujų vartotojams, ketvirtadienį balsavo 55 Seimo nariai, 43 buvo prieš, 16 parlamentarų susilaikė. Parlamentarai nesiryžo jo atmesti, bet grąžino iniciatoriams tobulinti.

Socialdemokratai siūlė, kad lengvatinis PVM tarifas būtų taikomas iki 2023 m. gruodžio 31 d. buitiniams energijos vartotojams, kaip jie apibrėžti Energetikos įstatyme, tiekiamai elektros energijai ir gamtinėms dujoms.

Seimas nepritarė iniciatyvai taikyti PVM lengvatą elektromobiliams, elektriniams paspirtukams ir dviračiams. Už tai balsavo 42 Seimo nariai, 37 – prieš, 19 parlamentarų susilaikė. Projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas siūlė elektrinėms transporto priemonėms, tokioms kaip elektromobiliai, elektriniai paspirtukai ir dviračiai, taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą.

Socialdemokratų siūlymas daugiabučių pastatų renovacijai nustatyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą irgi nesulaukė Seimo paramos. Už tai buvo 41 parlamentarai, 36 – prieš, 22 tautos atstovai susilaikė. Artimiausiu metu perspektyvų Seime jis neturi, nes buvo atmestas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>gudriai

>gudriai portretas
irgi žiūrėjau posėdį - plika akim matosi kaip ir kam dirba mūsų išrinktieji:D)Ne visi žinoma bet dauguma tai tikrai

gudriai

gudriai portretas
Visi kiti pasiūlymai buvo butaforiniai. Pagrindinis pasiūlymas buvo lengvatos elektromobiliams su mulkinančia argumentacija apie Norvegiją. O Norvegijoje elektromobilių savininkams jau visai nelinksma: elektra pabrango vietomis iki 10 kartų, atšauktos visos KET lengvatos ir stovėjimo vietų privilegijos, o atėjusi žiema apskritai pridarė vargo, kai pusnyse įstrigę elektromobiliai neseniai užblokavo vieną iš pagrindinių šalies greitkelių. Na, bet gi mūsų valdžiūnai visada yra įsitikinę, kad pasmerkti mulkinimui ir jų įgeidžių tenkinimui, runkeliai nieko nesužinos apie Norvegiją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių