ŠMSM sporto organizacijas kviečia teikti paraiškas daliniam varžybų finansavimui

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sporto organizacijas kviečia teikti paraiškas daliniam varžybų finansavimui.

Kaip pirmadienį pranešė ministerija, šįmet varžybų finansavimui iš valstybės biudžeto preliminariai skirta apie 1 mln. eurų.

Pasak ministerijos, sporto federacijos bei neįgaliųjų sporto organizacijos konkurse gali gauti finansavimą šiemet vyksiančioms ar jau įvykusioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Varžybos turėtų atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Į dalinį valstybės finansavimą pretenduojančios varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turėtų dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Minimali vienam projektui skiriama suma siekia 3000 eurų, maksimali – ne daugiau nei 450 tūkst. eurų. Ne mažiau kaip 10 proc. nuo numatytos sąmatos projekto įgyvendinimui privalo skirti patys jo vykdytojai. Varžyboms neįvykus, gautas valstybės lėšas privalu grąžinti.

Paraiškas tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursui galima teikti iki rugpjūčio 12 dienos.


Šiame straipsnyje: ŠMSMfinansavimasparaiškos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių