A. Skaisgirytė: ES negali sustoti griežtindama sankcijas Rusijai

Europos Sąjungai (ES) pirmadienį patvirtinus 12-ąjį sankcijų paketą Rusijai, Bendrija neturėtų sustoti rengdama naujas sankcijas, sako vyriausioji prezidento patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė.

„Šio paketo vyšnia ant torto – rusiški deimantai, jie pagaliau bus sankcionuoti, nes apie tai kalbėta gal metus ir niekaip nepavyko padaryti, dabar jau pavyko (...). Kad sankcijos veikia, turbūt irgi akivaizdu, tačiau neturėtumėme sustoti ties 12 paketu, manau, kai tik jis įsigalioja, reikėtų ruošti 13-ą“, – antradienį Žinių radijui sakė A. Skaisgirytė.

Anot jos, nesibaigiant Rusijos karui Ukrainoje, toliau turėtų būti sankcionuojama vis daugiau Rusijos valdžios atstovų.

ES 12-uoju sankcijų paketu nutarė drausti į Bendriją importuoti, pirkti ar pervežti rusiškos kilmės deimantus, teikti programinės įrangos tiekimo paslaugas, skirtas įmonių valdymui bei pramoniniam projektavimui ir gamybai.

Į paketą taip pat įtrauktos priemonės, kuriomis siekiama sugriežtinti naftos kainų viršutinės ribos, skirtos apriboti Kremliaus pajamas iš naftos pardavimo ES nepriklausančioms šalims, taikymą, išplėstas sankcionuojamų fizinių ir juridinių asmenų sąrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raketa

Raketa portretas
kacaplandijos fasistams ne sankcijas reikia "krauti", o kuo greiciau sunaikinti ta banditu lizda.

NEUŽILGO SUSTOSITE...

NEUŽILGO SUSTOSITE... portretas
Tuomet, kai patys bėgiosite su nuogais užpakaliais...

tiesiai sviesiai

tiesiai sviesiai portretas
A. Skaisgirytė: ES negali sustoti kenkti lietuvai...i
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių