Seimo Biudžeto ir finansų komitetas vėl svarstys 2024-ųjų valstybės biudžeto projektą

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį vėl svarstys 2024 metų valstybės biudžeto projektą ir siūlymus jame numatyti papildomų lėšų įvairioms sritims.

Antrą kartą komitetas dokumentą svarstys, nes „darbiečių“ siūlymu Seimas antradienį nepradėjo biudžeto projekto pirmojo svarstymo – Andrius Mazuronis pareiškė, kad BFK, vertindamas komitetų išvadas, pažeidė Seimo Statutą, reikalaujantį apsvarstyti visus siūlymus ir priimti dėl jų sprendimus.    

„Jį (projektą – BNS) turime patikslinti, kad nekiltų vėl kokių dėl procedūrinių kabliukų, kurie galėtų stabdyti.... būtų teisinis pagrindas stabdyti biudžeto nagrinėjimą“, – BNS komiteto posėdžio išvakarėse sakė pirmininkas Mindaugas Lingė. 

Pasak jo, BFK turės iš naujo apsispręsti dėl tų dalių, kurias komitetas yra pasiūlęs svarstyti Vyriausybei.

M. Lingės teigimu, daugeliui siūlymu komitetas nepritarė dėl to, kad papildomų lėšų biudžete ieškotojai nenurodė šaltinių, iš kur jas paimti: „Ne bet ką parašyti, kas ant liežuvio, o nurodyti šaltinį, kuris būtų validus. Nes dabar visi nurodyti šaltiniai, nėra šaltiniai“.

Parlamentarams ir Seimo komitetams kitų metų biudžete iš viso paprašius įvairioms reikmėms papildomai skirti 1,3 mlrd. eurų, BFK buvo nusprendęs juos perduoti svarstyti Vyriausybei. Pats komitetas nepritarė nė vienam siūlymui.  

Per svarstymą BFK finansų ministrė Gintarė Skaistė sakė, kad Vyriausybė į visus siūlymus įsigilins: „Vyriausybė įvertins viską, kas yra pasakyta, kas svarbiau, negu pasiūlė Vyriausybė. Manau, į tam tikrus aspektus galima atsižvelgti.“   

Biudžeto projektas antrus metus Seimui pateiktas savaite anksčiau nei įprastai, jį priimti planuojama gruodžio 5-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių