Seimas spręs, ar ginkluotės gamintojams leisti kurtis LEZ

Seimas svarstys siūlymą leisti šalies ir užsienio gynybos pramonės įmonėms kurti technologijas bei gaminti įvairią ginkluotę mokesčių lengvatų zonose – laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ).

Už Laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) pagrindų įstatymo pakeitimo tolesnį svarstymą antradienį balsavo 101 parlamentaras, susilaikė šeši.

„Norime naikinti kliūtis Lietuvos gamintojams kurti čia technologijas, naudojamas gynybos pramonėje“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, antradienį Seime pristatydama pataisas. 

Norime naikinti kliūtis Lietuvos gamintojams kurti čia technologijas, naudojamas gynybos pramonėje.

Konservatorius Vilius Semeška teigė, kad tokios pataisos turėjo atsirasti prieš „gerą dešimtmetį, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą“. 

Pataisomis siūloma iš draudžiamų ir ribojamų veiklų LEZ pašalinti veiklą, susijusią su valstybės saugumo ir gynybos užtikrinimu, taip pat ginklų, šaudmenų, sprogmenų gamyba, laikymu ar pardavimu. Toliau pataisos bus svarstomos gegužę.

Draudimas LEZ verstis tokia veikla galioja nuo 1995 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks

Koks portretas
skirtumas,ar tame LEZe pins vyzas,ar dros ragatkes? "Gamintojai",atsiprasant... :-D

aišku kad leis

aišku kad leis portretas
Ir dar pastete už valdiškus pinigus atiduos pelna imt priVatnykui. Jie tiek težino kad pavojingas zona piliečiams kurt Jei ruskis ateis tai pirmiausia iš rakeltu muš per tokias gamyklas o čia gi jos padarytos gyvenamuosiuose kvartaluose.Bent jau Klaipėdoj tai tikrai

viska

viska portretas
kas liecia karine tehnika reikia gaminti labai tyliai,bet seimunai viska ispliurpia ,o neturetu .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių