Seimas imasi pataisų, skatinsiančių elektrinį transportą

Seimas svarstys iniciatyvą didinti atsinaujinančių energijos išteklių dalį transporte, skatinti elektra ar kitomis švariomis kuro rūšimis varomų autobusų, traukinių bei krovininių automobilių pirkimą.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančias Alternatyviųjų degalų įstatymo pataisas: už balsavo 119 Seimo narių, o susilaikė šeši.

„Esmė yra paremti viešąjį ir krovinių elektra varomą transportą ir nustatyti sąlygas, kad naftą tiekiantys degalų tiekėjai į Lietuvos rinką galėtų įgyvendinti jiems keliamus tikslus būtent remdami tokį viešąjį arba krovinių transportą“, – Seimo posėdyje teigė pataisas pristatęs „laisvietis“ Kasparas Adomaitis.

Be kita ko, įstatymas leistų troleibusų parkams pirkti atsinaujinančią elektrą. K. Adomaičio teigimu, įmonės galėtų pretenduoti į ES paramą už tai, kad naudoja energiją iš atsinaujinančių išteklių.

Pasak jo, elektra varomų sunkvežimių parke kol kas jų yra tik simboliškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Kažkodėl viena užienio firma išparduoda 20 000 elektramobilių ir pirks benzinu varomus , [gal SUOMIJOS] , VISA TAI BUVO RODOMA PER LTV , ar ne laikas daryti išvadas .

lalaila

lalaila portretas
geriausia kova su co2 tai medziu sodinimas, antra be to co2 ir visa augmenija zus, nes ji juo kvepuoja ir mums kaip "salutini" produkta deguoni gamina

Durnių \\\\\.../////

Durnių  \\\\\...///// portretas
paješka.___Su tuo XIX a."išradimu" (žiemą) iš Kauno į Klaipėdą nuvažiuoti 2 kartus krasi batąrąikas ir tas užtuks apie 12 val.___Naudokimės "ekologišku" transportu,niekada nepavagsi vairuodamas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių