Seimas dar kartą atidėjo terminą, iki kada galima prašyti miško už neatgautą žemę

Seimas pratęsė gyventojams, kurie siekia atkurti nuosavybę į žemę mieste, kompensacijos būdo pasirinkimo terminą.

Parlamentarai 115 balsais už, ir devyniems susilaikius ketvirtadienį priėmė tokias Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisas.

Jomis iki 2023 metų lapkričio 1-osios leidžiama gyventojams, kurie jau yra pateikę prašymus atkurti nuosavybę į žemę, esančią mieste, pakeisti atlyginimo būdą ir prašyti už valstybės išperkamą žemę gauti lygiavertį miško plotą. Vietoje turėtos žemės mieste maždaug 3 tūkst. žmonių gautų miško.

Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, šių metų sausį 2865 gyventojams liko atkurti nuosavybės teises, o likusios neatkurtos žemės plotas siekia 1,7 tūkst. hektaro.

Daugiausia žemės neatgavusių gyventojų yra Vilniuje ir Grigiškėse. Trakų mieste nuosavybės teisės atkurtos į 93,8 proc. žemės ploto, nurodyto piliečių prašymuose, ten liko atkurti nuosavybės teises 33 piliečiams.

Seimas, 1999 metais priėmęs Nuosavybės atkūrimo įstatymo pataisas dėl kompensacijų pinigais mokėjimo, tikėjosi, kad nuosavybės grąžinimas paspartės, tačiau žemės savininkai tokį būdą pavadino nauja nacionalizacija – kompensacijos buvo dešimtis ir net šimtus kartų mažesnės už sklypų rinkos vertę. 

2014 metų rudenį leidus vietoje turėtos žemės pretenduoti į mišką, dalis žmonių jau buvo apsisprendę imti kompensacijas arba laukti, kol jiems bus pasiūlyti sklypai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MARIJONA-Labai teisingai kad dar galima bus pakeisti atlyginimo būdą tai mokėjo tik grašius,tiesiog žmonių žeminimas.

Iš portretas
Kur tiek jų šitiek laiko praėjo če kažkas nečysto
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių