Už šildymo išlaidas kompensacijas gaus daugiau žmonių

Būsto šildymo išlaidų kompensacijas nuo sausio gaus daugiau žmonių – taip siekiama palengvinti finansinę naštą nepasiturintiems gyventojams dėl augančių šilumos kainų.

Seimas antradienį priėmė tai numatančias Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisas: už balsavo 117 Seimo narių, o vienas susilaikė.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas tikino, kad valstybė turi padėti labiausiai likimo nuskriaustiems žmonėms išgyventi žiemą.

„Nėra kitos sistemos, kuri amortizuoja kainų šuolio efektą, turime stiprinti piniginę socialinę paramą ir kompensacijų sistemą per savivaldybes, kito recepto ši Vyriausybė neišrado“, –  teigė jis.  

Pakeitimais Seimas įteisinti didesnes valstybės remiamas pajamas (VRP), taikomas apskaičiuojant būsto šildymo išlaidų kompensaciją.

VRP didės nuo 128 eurų iki 253-384 eurų, priklausomai nuo kartu gyvenančių žmonių skaičiaus. Šis dydis išskaičiuojamas iš pajamų, o šildymo sąskaita neturėtų viršyti 10 proc. likusios dalies pajamų.

Kompensacija už šildymą skaičiuojama, kai naudingas būsto plotas nėra didesnis už normatyvus: vienam bute gyvenančiam žmogui ir dviejų asmenų šeimai – iki 50 kv. metrų, trečiam ir kiekvienam paskesniam šeimos nariui – po 10 kv. metrų.

Jeigu šeima gyvena didesniame bute, už viršpločio šildymą turėtų susimokėti pati.  

Nuo kitų metų sausio kompensacijas gautų dar 15 tūkst. gyventojų ir tam reikėtų papildomai 15,8 mln. eurų. Šios lėšos yra numatytos atnaujintame 2022 metų valstybės biudžeto projekte.

Dabar kompensacijas gauna 95 tūkst. žmonių, tam skiriama 14 mln. eurų per metus.


Šiame straipsnyje: Seimasšildymaskompensacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sąskaita už šildymą su kompensacija;kompensuojama tik1dalis,o dar 2dalys nekompensuojama,tai vandens pašildymas ir temp,.palaikymas..Kodėl?Mokestis už vandenį be jokios kompensacijos,kodėl ji nuimta?Pakėlė kainas IGNIT,o jūs žmogeliai žinokitės .Nereikia maustyti žmonių.

Ona

Ona portretas
O tai kaimo žmonėms niekas nieko ar ne .pasako turi namą esi turtingas bet aš to namo negaliu sukišti į pečių jei neturėčiau nereiktų kūrenti tada turėciau gyventi po tiltu arba sako turi žemės na žemės irgi nesukūrensi.o jei nieko neturėsi tada turės mokėti pašalpas .tai išeina kad jei žmogus kad ir sunkiai kažkaip stumiasi tai jau tikrai nepadės tik .mokesčiais apkraus

To Cianidas

To Cianidas portretas
O kiek KAM svaistoma?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių