S. Skvernelis apie derybas dėl Astravo AE: artėjame prie susitarimo

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad artėjama prie susitarimo su Baltijos šalimis dėl Astravo atominės elektrinės (AE) pagamintos elektros energijos nepirkimo, tačiau jei susitarti vis tiek nepavyktų, pasak premjero, yra planas B.

„Yra planas B, bet šiandien kalbėkime tik apie planą A, nes tendencijos yra tikrai neblogos, artėjame prie susitarimo ir, manau, jį pasieksime, to turime siekti. Nepavykus, tikrai yra planas B“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, susitarimas yra „savaičių klausimas“.

„Tame procese dalyvauja Europos Komisija, tekstai derinami, ar priimtina Latvijos pusei, kažkokių dar mes pasiūlymų turime. Kada Latvija priims sprendimą vyriausybėje, mes savo galutinį sprendimą, ar mus tenkina, irgi priimsime Vyriausybėje. Kol kas, kiek mane vakar informavo prieš išvykdamas atostogų ministras (Žygimantas Vaičiūnas – ELTA), einame dialogo ir kompromisų paieškos keliu“, – teigė S. Skvernelis.

Penktadienį į pirmojo Astravo AE bloko reaktorių pradėtas krauti branduolinis kuras. Energetinis Astravo AE paleidimas ir prijungimas prie Baltarusijos elektros energijos sistemos planuojamas ketvirtąjį šių metų ketvirtį.

Energetikos ministras Ž. Vaičiūnas antradienį kreipėsi į už energetiką atsakingą eurokomisarę Kadri Simson, ragindamas dėti pastangas, kad Baltarusija realiai įgyvendintų streso testų rekomendacijas ir vykdytų įsipareigojimus bendradarbiauti su ES branduolinės saugos reguliavimo institucija (ENSREG).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pukisbaisuolėlis

Pukisbaisuolėlis  portretas
Na, Švarkeli, jeigu pasakei A tai sakyk ir B. Jeigu nesakai koks bus B planas - galima tik įtarti, kad jis bus dar idiotiškesnis kvadratu nei dabartinis...

Jeigu Švarkelis

Jeigu Švarkelis portretas
susitars ir mes gausim pigia elektra tai visi konservu ir liberastu metu metus šerti tarpininkai-spekuliantai pasikars. Bus aukų.:D)

kaip

kaip portretas
praeitą savaitę skelbė ruskiai, tai po rinkimų Lukošenkos pirmas vizitas turėjo būti Latvijoje, kur būtu susitarta dėl elektros pirkimo ir dėl krovinių vežimo per Latvijos uostus, tai yra, bet koks priartėjimas įmanomas jai Lukošenka neteks valdžios
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių