R. Karbauskis: labai svarbu reglamentuoti tabako prieinamumą vaikams

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis teigiamai vertina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Mykolo Majausko siūlymą uždrausti elektronines cigaretes, jeigu nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų.

Nors politikas sakė dar su šiuo siūlymu nėra susipažinęs, jo nuomone, labai svarbu yra riboti tabako prieinamumą nepilnamečiams.

„Aš apie jį pirmą sykį dabar girdžiu. Tikrai neturiu išankstinės nuomonės. Manau, kad reglamentuoti iš tikrųjų prieinamumą kai kurių rūšių tabako vaikams yra labai svarbu, nes vaikams, kaip žaidimas kartais virsta rimtomis problemomis vyresniame amžiuje“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Savo parengtame projekte M. Majauskas siūlo uždrausti elektronines cigaretes, jeigu nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako skonį, ir taip prisijungti prie kovos su rūkymu pasaulyje lyderių, kurios jau ėmėsi šių priemonių: Suomija – dar 2016 m., Estija, Mičigano ir Niujorko valstijos (Jungtinės Amerikos Valstijos) – šiemet. Negana to, pastaruoju metu JAV diskutuojama dėl aromatizuotų nikotino skysčių uždraudimo federaliniu lygiu.

Parlamentaras pažymi, kad šalyje sparčiai populiarėja tradicinių tabako produktų pakaitalai, ypač – elektroninės cigaretės.

„Akivaizdu, kad susidūrėme su didžiulio masto problema – nepilnamečiams patraukliomis ir gana lengvai prieinamomis elektroninėmis cigaretėmis. (...) Iš pradžių pateiktos kaip alternatyva siekiantiems mesti rūkyti, šiandien jos plačiai naudojamos tarp jaunimo ir kelia didelį pavojų“, – motyvus dėl siūlomo projekto įvardijo M. Majauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Heroizmas

Heroizmas portretas
Tai ką naujo pasakė tas nuolat besišypsantis kvailelis.Išreiškė pritarimą Majauskui?Tai tiesiog jau didvyriška,nes pritarti opozicijai-tai juk didžiausias Karbauskio heroizmas.Valio!

Karbauski,

Karbauski, portretas
ar tu bent kažką tikrai būtino Tautai kada padarysi? Kol dar tebesi valdžioj.

Karbauskiui

Karbauskiui portretas
Save bl** uždrausk
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių