M. Majauskas siūlo uždrausti aromatizuotas elektronines cigaretes

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mykolas Majauskas siūlo uždrausti elektronines cigaretes, jeigu nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, taip darant jas mažiau patrauklias tarp nepilnamečių.

„Plačiai skleidžiama žinia, kad elektroninės cigaretės yra mažiau kenksmingos už tradicines, nepilnamečiams leidžia ignoruoti aiškiai žinomus tabako ir nikotino keliamus pavojus. Ir tai lengviau daryti vartojant skaniai kvepiančias ir beveik neužuodžiamas cigaretes“, – pranešime cituojamas M. Majauskas.

„Iš pradžių pateiktos kaip alternatyva siekiantiems mesti rūkyti, šiandien jos plačiai naudojamos tarp jaunimo ir kelia didelį pavojų“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Mokesčių inspekcijos duomenimis, vien šiais metais kaitinamojo tabako ir kitų tradicinių produktų pakaitalų per pirmą šių metų pusmetį parduota beveik penkis kartus  daugiau nei pernai.

Mokinių sveikos gyvensenos ir sveikatos tyrimo duomenimis, elektronines cigaretes pernai rūkė 38,5 proc. penktų, septintų ir devintų klasių mokinių, kai 2014 metais skaičius siekė 24 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasius

Stasius portretas
Uzdrauskit ir kuo greiciau ,mezt kuo greiciau sita mesla is Lietuvos ,rukl namuose ,visi langai aptraukti riebia pleve ,kuri sunkiai nusiplauna ,drabuziai dvokia visokia smarve , ranksluosciai dvokia ,koks tai gali buti malonumas ,jei slykstu salia esanciam zmogui.Gal jau nesvarstysit keleta metu ,cia reikia nuspresti kuo greiciau

Algimantas

Algimantas portretas
Dabar pradės pulti Majauską kaip kad Verygą. Šaunuolis , siekit , kad uždraustą.

B

B portretas
Pritariu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių