Prezidentas: atnaujintas pensijų įstatymas užtikrins nuoseklų jų augimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė atnaujintą Socialinio draudimo pensijų įstatymą, kuris sudaro prielaidas 2021 metais indeksuoti pensijas ir taip užtikrinti jų didėjimą.

Įgyvendinus įstatymą, kitais metais pensijos augs 9,6 proc., o vidutinė mėnesio pensija didės 38 eurais, teigiama Prezidentūros pranešime.

„Siekiu ir sieksiu, kad senjorų pensijos augtų kasmet. Jei kartu su Seimu bei Vyriausybe dirbsime vieningai ir nuosekliai skirdami dėmesį spartesniam pensijų didinimui, per kelerius metus galime užtikrinti, kad vyriausios mūsų visuomenės dalies pragyvenimo lygis taptų orus – tai yra priartėtų prie Vakarų Europos standarto, o senatvės pensijų ir darbo užmokesčio santykis šalyje pasiektų 50 proc.“, – pranešime sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, ilgalaikis pensijų augimas yra viena pagrindinių priemonių, mažinant senjorų skurdo lygį ir garantuojant vyresnio amžiaus žmonių socialines bei ekonomines teises. G. Nausėdos iniciatyva 2020 ir 2021 metais įgyvendinamas spartesnis pensijų didinimas, nukreiptas į siekį, kad pensijos augtų greičiau nei vidutinis atlyginimas.

Senatvės pensijų pakeitimo normos augimas yra reikšmingas žingsnis gerovės valstybės įgyvendinimo link, nes sudaro sąlygas mažinti pajamų nelygybę tarp visuomenės grupių. Tarp gerovės valstybės įgyvendinimo tikslų Prezidentas yra numatęs per ateinančius ketverius metus sumažinti skirtumą tarp didžiausias ir mažiausias pajamas gaunančių gyventojų bent iki 5 kartų. Pastaruoju metu šis skirtumas mažėja, tačiau vis dar siekia 6,4 karto.

Aktualiausiais Statistikos departamento duomenimis, pensininkų skurdo lygis siekia daugiau nei 35 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Ar pagalvota apie tuos žmones ,kurie turi daug darbo stažo tarybiniais laikais uždirbto.Šiti žmonės laiko ubagsis,nors irgi Lietuvoje ,Lietuva tuo metu irgi buvo Lietuva.Sulaukus pensijinio amžiaus buvo apgauti ,apgauti skaičiuojant darbo stažą,stovejo darbo biržoje tokiems žmonėms nemokėjo bedarbio pasalpos, sakydavo reikia nors vienų metų darbo stažo.Nos kiek darbo stažo reikia tiems kurie neturi nei kiek jo po studijų ,sulaukus pilnametystes ir yra nedirbes.Taip buvo pasakyta žmogui kuris turėjo 24 metus darbo stazo Tarybiniais laukais.Tai yra nežmonišką ir pažeminti ,to laikotarpio žmonės.Tie žmonės ejo visur kur reikėjo ,kad būtų atkurta nepriklausomybe Lietuvoje ir žinote ,gailisi ,nes liko žemiau gyvulių vietoje.Kaip kas tapo Signatarais , tupėdami krūmuose.

yja

yja portretas
visu pirma turėtų sutvarkyt žmonėms turintiems pilną darbo stažą tas pensijas, kurios yra žemiau skurdo ribos. Tiesiog baisu tiek metų atidirbus ir mokėjus visus mokesčius bei turint stažo daugiau nei reikalaujama negaut net pakenčiamam pragyvenimui, aš jau nesakau oriam. Čia aš nekalbu apie bomžus ir kitokius pašalpinius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių