S. Skvernelis ir R. Karbauskis – už 13-tą pensiją

Premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pasisako už tryliktą pensiją. Premjeras mano, kad pažeidžiamiausiai visuomenės daliai ji padėtų finansiškai.

„Po pateikimo bus pritarta, net neabejoju. (...) Po to – Vyriausybės išvada, o ji (Vyriausybės – BNS) arba ras (pinigų – BNS) šaltinį, arba ne“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Tai vienas iš tokių būdų, kalbant apie vieną iš labiausiai pažeidžiamų socialinių grupių, kuris galėtų būti kaip papildomas dar stimuliavimas“, – pridūrė jis. .  

R. Karbauskis priminė, kad tryliktos pensijos galimybė įrašyta „valstiečių“ rinkimų programoje. 

„Kai kurios Europos Sąjungos šalys tryliktą pensiją turi, mūsų ekonominė situacija yra tokia, kad mes tikrai galim turėti šitą įstatymą ir leisti tokį malonumą išmokėti tryliktą pensiją“, – žurnalistams teigė jis.

Parlamentarai ketvirtadienį spręs, ar svarstyti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių siūlymą dėl 200 eurų tryliktosios pensijos įteisinimo. Iniciatoriai skaičiuoja, kad tam reikės apie120 mln. eurų, ją gautų apie 600 tūkst. žmonių.    

Vienas Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatymo pataisų rengėjų Zbignevas Jedinskis siūlo tas lėšas surinkti apmokestinus bankų turtą.

S. Skvernelis mano, kad apie finansavimo šaltinius bus galima kalbėti po rinkimų.

„Nekalbėkime dabar apie mokesčius. Puikiai suprantate ir pasiūlymus, ir mokestinius klausimus rinkimų kontekste. Praeis jie, tada reikės sėsti ir viską, kas žada didinti mokesčius ar mažinti... bus suvesti galai. Norint išlaidas turėti, reikia turėti šaltinius. Kiek tų šaltinių dar galima išspausti iš tų vidinių resursų, kitas klausimas yra“, – pridūrė premjeras.

Tryliktąją pensiją siūloma mokėti kasmet nuo kitų metų gruodžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Ačiu už tuos 200 e ,bet yra vienas bet ,jei visi 600 000 būtų balsavę ,tikriausai nebųtų išrinkti TIE ,kurie pasisako prieš ,dabar konservatoriai ,tai matysim kaip savo ausis.

Alis...

Alis... portretas
už 13-tą pensiją visiems vienodo dydžio... :)))...

Jonas

Jonas portretas
Konservai ir socd.per 26 metus nieko nepadarė o valstiečiai įrodė savo darbais taip kad žinosime už ką balsuoti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių