Pašto darbuotoja grobė iš užsienio laiškuose siunčiamus pinigus

47 metų Alytaus pašto darbuotoja E.D. įtariama ne vienerius metus savinusis iš užsienio laiškuose siunčiamus pinigus.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikdami kratą dėl sukčiavimo Alytaus Putinų mikrorajone, A. Jonyno gatvėje esančiame bute, nustatė dar vieną nusikalstamą veiką, su kuria susijusi to paties buto gyventoja.

Pasak pranešimo, policijos pareigūnai sulaikė 14 metų pašte dirbančią E.D., įtariamą iš užsienio atsiųstų laiškų pasisavinimu, siekiant užvaldyti siunčiamas pinigines lėšas. Jau žinoma, kodėl užsienyje gyvenančių draugų ar giminių siųsti laiškai taip ir nepasiekdavo kai kurių adresatų.

Pareigūnai teigia, kad dažnai užsienyje gyvenantys žmonės pašto paslaugų taisyklių, draudžiančių laiškuose siųsti pinigus neišmano ar nepaiso, o darbuotoja, visa tai žinodama, naudojosi savo tarnybine padėtimi. Manoma, kad nusikalstamu būdu moteris taip pelnėsi kelerius metus.

Bute rasta keli šimtai atplėštų vokų su sveikinimais, kvietimais, laiškais, atkeliavusiais iš JAV, Kanados, Izraelio, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių. Atlikus procesinius veiksmus, alytiškė paleista.

Teisėsaugininkai aiškinasi, kokio dydžio sumas paštininkė galėjo pasisavinti. Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos, įtariamajai E.D. gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: grobė piniguspinigaipaštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kaune taip pat valo laiskus... Siaip musu lietuviskas pastas pravalo laiskus visoje lietuvoje ir tai ne naujiena. Bankas Lloyds siunte man i lietuva bankine kortele pastu ir as jos negavau. Isvale pastininke, pajutusi kazka kietesnio voke, bet kaltu nera ir nerasi niekada. Bankas pirmiausiai, su pirmu voku, siuncia pin koda, kuri gavau o antrame voke, jau siunciama bankine kortele, kuri buvo musu lietuvisko pasto darbuotoju pasisavinta.... vat tai toks tas musu pastas

mmm

mmm portretas
negalima pasitiketi lietuvos pastu,nevienam taip nutike....

bete

bete portretas
Uz nuzudyma 5 -ki metai o uz pinigu pasisavinima 7-tyni.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių