A. Palionis: žemės ūkio sektorius susiduria su darbuotojų trūkumu

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad žemdirbiai Lietuvoje susiduria su darbuotojų trūkumu.

„Lietuvos žemdirbiai irgi susiduria su ta pačia problema, ypač daržininkystė, kur reikalingas didelis skaičius darbo rankų. Šnekamės su Užimtumo tarnyba ir matome, kad ji fiksuoja kiekvieną dieną vis didesnį nedarbą. Fiksuojamas lygiai taip pat (darbuotojų – ELTA) poreikis ne tik žemės ūkiui, bet ir kelių transportui, statyboms. Manau, kad tas nedarbas, kuris dabar susikūrė dėl pastarosios pandemijos, pagelbės žemės ūkio sektoriui susirasti darbo rankų“, – LRT radijui antradienį sakė A. Palionis.

„Žemės ūkis kėlė problemą, kad reikia kvalifikuotų darbuotojų iš užsienio. Reikia ir mechanizatorių, ir kitų darbuotojų, kurie būtų su kvalifikacija“, – pridūrė žemės ūkio ministras.

Vyriausybė trečiadienį nutarė pratęsti karantiną iki balandžio 13 dienos.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Įdarbinkit ten morozus ir budulius, grįžusius į Lietuvą. Jie juk nieko neveikia tik baliavoja ir specialiai gatvėse spjaudosi, norėdami mus apkrėsti.

Kokia čia bėda

Kokia čia bėda portretas
Šitiek parskraidino superdarboholikų - taigi kaip griebs, kaip žiebs, tai ir sumirksėt nespėsit - viskas tik dulkėm surūks ir bus "padaryti darbai"!!!

mikas

mikas portretas
o uz ka vazineja dvarininkai po uzsieni o baudziaunykams nera uz ka moketi atlyginimu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių