A. Palionis apie „vaučerių“ projektą: pinigus galima panaudoti efektyviau

Kandidatas į žemės ūkio ministrus Andrius Palionis sako, kad jam nėra priimtinas vadinamųjų „vaučerių“ projektas ir kad lėšas būtų galima panaudoti efektyviau.

„Man asmeniškai nepriimtina, nes aš manau, kad Kaimo plėtros programos pinigus galima panaudoti efektyviau, negu investuoti į parduotuves, kurios neaišku, kada atsidarys“, – žurnalistams antradienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė A. Palionis.

Kaip yra sakęs laikinasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, iš pradžių bus numatyta, kad perkant projekte dalyvaujančiose mažose parduotuvėse pirkėjai, pirkdami, pavyzdžiui, už 10 eurų, gaus suvenyrus.

Vėliau turėtų startuoti kitas etapas, kai mažose parduotuvėse bus skiriamos 10 proc. siekiančios nuolaidos: klientas į telefoną gaus kodą ir galės pasinaudoti nuolaida. Tam vienai paraiškai numatyta 120 tūkst. eurų ES paramos. Jeigu bus matoma, kad susidomėjimas šia priemone didelis, Žemės ūkio ministerija kreipsis dėl 14 mln. eurų skyrimo iš valstybės biudžeto maisto kuponų įvedimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, vaučeriai - TIK kažkam asmeniškai LABAI naudinga AFERA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių