„Palanga močiučių“ pripažinta geriausia Pereiti į pagrindinį turinį

„Palanga močiučių“ pripažinta geriausia

2008-07-10 09:00

„Palanga močiučių“ pripažinta geriausia

Klaipėdos duonkepių kepama duona susilaukė ne tik valgytojų, bet ir specialistų įvertinimo konkurse „Geriausia lietuviška duona“.

Bendrovės „Klaipėdos duona“ gaminys – „Palanga močiučių“ konkurse Kauno technologijos universitete (KTU) įvertinta dviem apdovanojimais.

Konkursinius gaminius vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš Žemės ūkio ministerijos, KTU maisto instituto, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos atstovų.

„Klaipėdos duonos“ technologai atgaivino praeityje populiarią „Palangos“ duoną, kurios originalų receptą prieš pusšimtį metų sukūrė šviesaus atminimo talentingas duonos meistras Stasys Želnaravičius.

Ir šiandien Lietuvoje daug kas kepa „Palangos“ duoną. Tačiau skoniu ji neprilygsta tai, kurią prieš pusę amžiaus sukūrė kepėjas S.Želnaravičius. Jo receptas per ilgą laiką buvo iškraipytas, tad „Klaipėdos duonos“ specialistams teko nemažai paplušėti, kol iš įvairių šaltinių lyg mozaiką surinko prieš 50 metų keptos „Palangos“ duonos kūrimo istorijos faktus bei atkūrė jos receptūrą. Šviesios duonos grupėje duona „Palanga močiučių“ pripažinta geriausia.

Klaipėdiečių kepama duona konkurse apdovanota ir diplomu už lietuviškų tradicijų puoselėjimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų