Opozicija su K. Navicku aptars padėtį žemės ūkyje

Seimo opozicinės demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai susitikime su žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku antradienį aptars situaciją žemės ūkyje.

Kaip BNS sakė Kaimo reikalų komitete dirbantis frakcijos narys Kęstutis Mažeika, per trejus kadencijos metus iš ministerijos nesulaukta palankių žemės ūkio sektoriui sprendimų.

„Atsivertus Vyriausybės programą, kas buvo žadėta ir kokie buvo tikslai, yra viskas priešingai. Todėl peradresuosime klausimus premjerei, kuri, kaip ji teigia, supranta skaičių ir diagramų kalbą“, – teigė parlamentaras.   

K. Mažeikos teigimu, pieno krizė tęsiasi beveik metus, karvių augintojai rekordiškai išsiparduoda, ūkiai traukiasi, o liekančius rinkoje piktina paramos schema. 

Pasak jo, 15 proc. sumažėjo ekologinių ūkių, o kooperatyvai svarsto apie užsidarymą, nors valdžia žadėjo skatinti kooperaciją.

K. Mažeika tvirtino, kad frakcija nebekels ministro interpeliacijos klausimo. 

Opozicija K. Navickui dėl padėties žemės ūkio sektoriuje surengė interpeliaciją praėjusių metų birželį ir šį balandį, tačiau ministrui postą pavyko išsaugoti. Premjerė Ingrida Šimonytė šiemet ne kartą yra sakiusi, kad K. Navicko likimas priklausys ir nuo pasėlių deklaravimo sėkmės ar nesėkmės. Jam pasibaigus I. Šimonytė teigė, kad deklaravimas pavyko sklandžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jamieliai \\\\\.../////

Jamieliai  \\\\\...///// portretas
smegenis operuot.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių