Norima įpareigoti bankus įrengti daugiau bankomatų

Lietuvoje bankams uždarant padalinius ir mažinant bankomatų, Seimui teikiamos Bankų įstatymo pataisos, įpareigojančios bankus įrengti daugiau bankomatų.

Pataisos numato, kad bankai turėtų įrengti tiek bankomatų, kad ne mažiau nei 95 proc. šalies gyventojų turėtų galimybę pasiekti bankomatą 5 km, o 97 proc. gyventojų – 10 km atstumu nuo savo gyvenamosios vietos.

Toks reikalavimas būtų taikomas bankams, turintiems 250 tūkst. ir daugiau klientų, t.y., SEB, „Swedbank“, „Luminor“ ir „Šiaulių bankui“.

Nė vienas bankas šio siūlymo nekomentavo, nurodė kreiptis į Lietuvos bankų asociaciją, kurios duomenimis, 95 proc. gyventojų pasiekia bankomatą iki 16 km atstumu.

Tokias pataisas savo parašais remia maždaug pusšimtis Seimo narių tiek iš valdančiosios daugumos, tiek iš opozicijos.

„Swedbank“ BNS nurodė, kad šių metų balandžio pabaigoje visoje Lietuvoje turėjo 401 bankomatą, iš kurių 192 buvo ir priimantys, ir išduodantys pinigus. Šiais metais bankas ketina atnaujinti 55 bankomatus, pakeisdami juos į naujos kartos įrenginius liečiamais ekranais. 

SEB nurodė, kad privatūs banko klientai dabar grynųjų pinigų analogiškomis sąlygomis gali pasiimti iš bet kurio bankomato Lietuvoje ir užsienyje. Išsigryninti galima prekybos centruose  „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ bei „Perlo“ terminaluose – iš viso apie 9,1 tūkst. prekybos vietų.

„Luminor“ ir „Šiaulių bankas“ nenurodė, kiek turi bankomatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių