Ministerija siūlo didinti rodiklį biudžetininkų algoms skaičiuoti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pirmadienį registravo siūlymą didinti bazinį rodiklį, kuriuo apskaičiuojamos politikų, pareigūnų, teisėjų, valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų algos.

Sutarus su profesinių sąjungų atstovais, atlyginimo skaičiavimo bazinį dydį siūloma didinti nuo 173 iki 176 eurų.

Tam prireiks apie 60 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Priėmus įstatymą, biudžetininkų darbo užmokestis padidės nuo 12 iki beveik 97 eurų, priklausomai nuo jiems priskirto algos koeficiento, iš kurio dauginamas bazinis dydis.

Šis rodiklis didinamas įgyvendinant susitarimą su viešojo sektoriaus atstovais bazinį dydį grąžinti į prieškrizinį lygį iki 2021 metų. Tam reikės bazinį dydį pakelti iki 183 eurų.

Vyriausybės patvirtintoje biudžetininkų algų kėlimo strategijoje numatyta, kad po 2021-ųjų bazinis dydis kasmet augs mažiausiai po 2 procentus. Ši strategija dabar svarstoma Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedriux

Giedriux portretas
Kavutes tai atskiri variantai geria. Dauguma aria ir dar kaip aria. O tu istatymu prikurpta, kad tik darbo daugiau butu. Puse biurokratizmo galima tikrai sumazinti. Jau biudzetininkai laksto is darbo nepakeldami kruvio ir biurokratiniu nesamoniu. Jau geriau kiti i darbo birza eina. O jei kalbant apie pirkimus, tai palyginus su UAB biudzetininkai sugaista maziausiai 10x daugiau laiko, o ir eina nupirkti ne maziausia kaina. Kalbu apie kasdienius pirkimus 10-1000 eur ribose, ne apie 100 tukst pirkimus kalbu, kur reikia labai jau gerai dirbti.

Alis...

Alis... portretas
elementarus teisingumas turi būti įgyvendintas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių