Ministerija nepritaria, kad kunigai pensininkai gautų didesnes išmokas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo Vyriausybei nepritarti grupės parlamentarų siūlymui pensinio amžiaus sulaukusiems dvasininkams biudžeto lėšomis mokėti triskart didesnes išmokas nei šiuo metu.

Tokį išvados projektą parengusi SADM pažymi, kad siūlomai nuostatai įgyvendinti vien kitąmet reikėtų apie 2 mln. litų, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Seimas po pateikimo yra pritaręs pataisoms, kad sukakę senatvės pensijos amžių arba pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais pripažįstamų religinių bendrijų dvasininkai gautų 3 bazinės pensijos dydžio išmokas (1080 litų). Šiuo metu į pensiją išėję kunigai gauna 360 litų dydžio išmokas. Dėl šio projekto yra paprašyta Vyriausybės išvados.

Lietuvos Vyskupų Konferencijos sekretoriato duomenimis, Lietuvoje yra apie 840 katalikų kunigų. Laikoma, kad kunigas į pensiją išeina 75 metų.


Šiame straipsnyje: kunigaiišmokospensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

stanislovas96

stanislovas96 portretas
AR KUNIGAI NUOGAUNAMO ATLYGINIMO MOKA SODRAI , TADA GALIMA PRITARTI , O JEIGU NEMOKA TAI KO JIE SKIRISI NUO VISU PILIECIU , TAI IR ISMOKOS NEPRIKLAUSO ., CIA TAS PATS ATVEJIS KAIP GYDYTOJAI IMA KYSIU O NUO JU NEMOKA VALSTYBEI NEI PAJAMU MOKESCI ,NEI SODRAI , CIA DIDZIULEI REZERVAI ,TIK REIKIA PADARYTI TVARKA.

jonas

jonas portretas
baznycios verslas mat sventas. visi turi buti lygus -moki sodrai- gauni pensija

nepritariu

nepritariu portretas
kunigai ir taip gerai gyvena is bobuciu penciju, o jos tikrai negauna 1080Lt. bobutes tai visa gyvenima sunkiai dirbo, vaikus augino ir vos kapeikas gauna. kunigeliai gi uz nieka nemoka - nei i sodra, nei uz sveikata. o dar kokiom masinom vazineja ir po uzsienius keliauja su mergaitem. o ir "labai" graziais veiksmais jie garseja...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių