Metai po „kalafiorų revoliucijos“: kiek kainuoja dabar?

  • Teksto dydis:

Pricer.lt palygino, kiek parduotuvėse šiandien kainuoja žiedinis kopūstas (kalafioras), praėjus  metams po to, kai pernai socialiniuose  tinkluose buvo paviešinta  nuotrauka su „Maxima“ parduotuvės  kasos čekiu, kuriame buvo užfiksuotas kalafioras, kainavęs 3,49 euro.

Tada ši situacija sukėlė tikriausią skandalą viešojoje erdvėje, milžinišką diskusiją ir  pasipiktinimą socialiniuose  tinkluose dėl „išpūstų“ maisto produktų ir paslaugų kainų. Šis skandalas sukėlė ir didžiųjų prekybos centrų trijų dienų boikoto akciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Iš vienos pusės, pernykštė „kalafiorų revoliucija“ parodė verslui, kad visuomenė gali konsoliduotis ir protestuoti prieš nepagrįstą maisto produktų kainų kilimą, iš kitos pusės, apnuogino problemą – Lietuvoje nėra sistemos, kurioje  greitai, nuolat ir patogiai būtų galima stebėti ir palyginti bent jau būtiniausių maisto prekių kainas Lietuvos parduotuvėse.

Žiedinio kopūsto (kalafioro) kainos buvo užfiksuotos balandžio 28 d. atliekant kasmėnesinį „Pigiausių maisto produktų krepšelio“ ir „Žinomų maisto prekinių ženklų“ kainų tyrimą prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, „Aibė“, „Prisma“ bei internetinėje  parduotuvėje „Barbora“.

Pricer.lt iliustracija

Daugelis parduotuvių kalafioro kainas nurodo už vienetą. Vieneto svoris svyruoja nuo 780 g iki 912 g. Parduotuvėse  „Aibė“ ir  „Prisma“ kainą nurodoma už 1 kg. „Iki“ ir  „Prisma“ prekiauja  kalafiorais  iš Prancūzijos, „Rimi“ – iš Italijos, „Lidl“ – iš Ispanijos, o „Maxima“ ir „Barbora“ iš Lenkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių