Mažinami suvaržymai maisto išvežiojimo paslaugą norinčiam teikti verslui

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė atskirą leidimų išdavimo tvarką tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims, norintiems išvežioti maistą karantino laikotarpiu. Su Sveikatos apsaugos ir Žemės ūkio ministerijomis suderinta naujoji tvarka įsigalioja trečiadienį ir priimta reaguojant į išaugusį tokios paslaugos poreikį bei siekiant padėti verslui, patiriančiam sunkumų dėl COVID-19 sukeltos pandemijos ir šalyje paskelbto karantino, sakoma VMVT pranešime.

„Siekiame, kad maisto gamintojai ir tiekėjai šiuo laikotarpiu patirtų kuo mažiau suvaržymų. Maisto išvežiojimo paslauga gyventojams tapo viena svarbiausių. Ja norėtų užsiimti ir iki šiol tokios veiklos nevykdę įmonės ar žmonės, todėl mūsų siekis buvo pasirūpinti, kad leidimus tokiai veiklai galima būtų gauti kaip galima operatyviau ir paprasčiau. Tačiau reikia pabrėžti, kad šia veikla užsiimantys asmenys maisto produktus galės išvežioti tik laikydamiesi visų maisto saugos ir asmens higienos reikalavimų. Pavyzdžiui, jie negalės maisto produktų perpakuoti, vežti atvirų, nuo taršos neapsaugotų produktų ir pan.“, – komentavo VMVT vadovas Darius Remeika.

Norint gauti leidimą teikti maisto išvežiojimo paslaugą atitinkamam VMVT departamentui, kurio teritorijoje planuojama tokia veikla, tereikės pateikti prašymą ir kitą būtiną informaciją – transporto priemonės, kuria bus vežamas maistas, registracijos liudijimą ir nuotraukas, patvirtinančias, kad transporto priemonės paviršiai, kur bus vežamas maistas, tinkami, švarūs, pritaikyti valymui ir dezinfekcijai. Pagal nustatytus reikalavimus transporto priemonėje taip pat turi būti visos tinkamai rankų ir paviršių higienai užtikrinti būtinos priemonės, pavyzdžiui, vienkartinės servetėlės, šluostės ar kitos dezinfekavimo priemonės.

Leidimai bus išduodami elektroniniu būdu ir nemokamai, jų gavimo laikas – ilgiausiai iki 3 darbo dienų. Šia tvarka vadovaujantis išduoti leidimai bus laikini – galios iki karantino laikotarpio pabaigos. Specialistams nustačius, kad maisto produktų vežėjas nesilaiko higienos reikalavimų ar pažeidžia karantino tvarką, jo vykdoma maisto išvežiojimo veikla bus nedelsiant sustabdyta, pažymi VMVT.

Naujai įsigaliojusioje tvarkoje numatoma, kad transportavimui skirtas maistas prieš tai turės būti supakuotas į švarius maišelius ar kitas pakuotes laikantis visų būtinų saugos reikalavimų.

Maisto transportavimo paslaugą galės teikti tik visiškai sveikas asmuo, kuris neturi viršutinių kvėpavimo takų ar kitų ligų simptomų ir kuriam netaikoma privaloma saviizoliacija. Be to, jis privalės būti susipažinęs ir tinkamai laikytis visų asmens ir darbo higienos reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių