Maistą atiduoti labdarai nuo rudens tapo paprasčiau

  • Teksto dydis:

Lietuvoje nuo šio rugsėjo 1-osios įsigaliojo Labdarai ir paramai skirto maisto tvarkymo aprašas, panaikinantis kai kuriuos barjerus, kliudžiusius dalį vartoti dar tinkamų maisto produktų, užuot išmetus, atiduoti labdarai.

Iki tol Lietuvoje buvo draudžiama teikti labdarai maistą, kurio galiojimo terminas "Geriausias iki..." yra pasibaigęs, todėl tokius produktus bus galima atiduoti labdarai ir paramai", praneša "Verslo žinios".

Pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos rekomendacijas, maisto, paženklinto "Geriausias iki..", galiojimo terminas gali būti pratęsiamas iki dviejų mėnesių.

Tačiau laikinoji "Maisto banko" direktorė Kristina Tylaitė pastebi, kad nors tvarka pakeista, kur kas daugiau labdaros maisto produktais vargstantieji greičiausiai nesulauks, mat prekybininkai stengiasi iki paskutinės galiojimo dienos jų lentynose nelaikyti užsimena, kad mažinant maisto švaistymą dar yra ką nuveikti: "Pavyzdžiui, mes šiandien negalime gauti paramos iš ūkininkų, nes už perduotą paramą jie ne tik negauna lengvatų, bet dar turi mokėti PVM. Tokia tvarka atgraso ūkininkus nuo idėjos paremti vargstančiuosius savo išaugintais vaisiais ar daržovėmis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių