M. Skuodis su „Lietuvos geležinkelių“ ir „RB Rail“ atstovais aptars „Rail Baltica“ eigą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis penktadienį Vilniuje su „Lietuvos geležinkelių“ ir europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ projektą koordinuojančios bendros Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ atstovais aptars projekto eigą.

„Ministras kviečia pristatyti europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimo pažangą, taip pat artimiausius su projektu susijusius darbus“, – BNS sakė ministro patarėja Gabrielė Vasiliauskaitė.

Įgyvendinant „Rail Baltica“ bus nutiestas elektrifikuotas europinės vėžės dvikelis geležinkelis, sujungsiantis Varšuvą, Kauną, Vilnių, Panevėžį, Rygą, Pernu ir Taliną. Juo keleiviniai traukiniai galės važiuoti iki 250 kilometrų per valandą greičiu, o krovininiai traukiniai – iki 120 kilometrų per valandą greičiu.

Bendras „Rail Balticos“ geležinkelio linijos ilgis Baltijos šalyse siekia 870 km: Lietuvoje – 392 km, Latvijoje – 265 km, Estijoje – 213 km. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bl-et

bl-et portretas
jau keturi metai tariasi ir nieko nesusitaria. Tik atidavė keleivini gel.transporta privatnykui ir pagaliau paleido traukini nuo Vilniaus iki Varšavos Kiek gali stenėt sKuodi tu Ar tarptautinė mafija leidimo neduoda dėl atkatu klausimo?

Juk patys

Juk patys portretas
reke,kad LG valdo Rusijos kapitalas! O dabar - jau tapo geri,kaip Baturinos "Girteka"!

Q

Q portretas
Kažin ar atsiras savižudžiu šiuo kinišku - kosminiu - papigintu ir nedadarytu traukiniu važiuoti .....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių