M. Skuodis su JK ministru aptars oro susisiekimo plėtrą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį Londone, Jungtinėje Karalystėje (JK) su šios šalies transporto sekretoriumi Grantu Shappsu (Grantu Šapsu) aptars oro susisiekimo plėtrą, krovinių vežimą.

Siekdami plėtoti krovinių vežimo paslaugas oro transportu, ministrai pasirašys bendradarbiavimo memorandumą, pranešė Susisiekimo ministerija.

M. Skuodis su JK transporto sekretoriumi aptars tiesioginių skrydžių tarp Lietuvos ir JK oro uostų plėtrą. Vilnių ir Londoną jungia skrydžiai į Londono Sičio oro uostą. JK ekspertai šiuo metu konsultuoja rengiant skrydžių skatinimo Lietuvai strategiškai svarbiomis kryptimis modelį.

Kartu numatoma aptarti susisiekimo inovacijų ir aplinkai draugiško transporto plėtros klausimus, Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) atliekamo tyrimo dėl „Ryanair“ keleivinio orlaivio priverstinio nutupdymo Minske eigą, taip pat besitęsiantį Rusijos karą Ukrainoje ir jo poveikį tarptautinėms rinkoms.

M. Skuodis susitiks su Tarptautinės jūrų organizacijos (IMO) vadovais, aptars karo poveikį tarptautinei laivybai ir pasaulines laivybos tendencijas. Londone ministras taip pat susitiks su JK lietuvių bendruomenės nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių