M. Skuodis Pietų Korėjoje tarsis dėl glaudesnių transporto ryšių

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis išvyksta į Pietų Korėją, kur tarsis dėl glaudesnio šalių bendradarbiavimo jūrų transporto, telekomunikacijų ir logistikos inovacijų srityse.

Ministras ir jo vadovaujama Lietuvos delegacija kvies Pietų Korėjos įmones aktyviau investuoti Lietuvoje, dalyvauti įgyvendinant Klaipėdos jūrų uosto plėtros ir alternatyvios energijos projektus, pranešė ministerija.

Balandžio 17–19 dienomis Seule numatyti ministro susitikimai su Pietų Korėjos žemės, infrastruktūros ir transporto, vandenynų ir žuvininkystės ministrais bei mokslo, informacinių ir komunikacijos technologijų viceministru.

Taip pat suplanuoti susitikimai su Korėjos tarptautinės ekspeditorių asociacijos KIFFA, „Posco Inc.“, „SK Telecom“ ir kitų įmonių vadovais, Korėjos tarptautinės ekonominės politikos bei Mokslo ir technologijų institutų atstovais.

M. Skuodis su Klaipėdos uosto vadovu Algiu Lataku ir Lietuvos verslo atstovais balandžio 20–21 dienomis taip pat planuoja apsilankyti didžiausiuose Pietų Korėjos jūrų uostuose Busane ir Incheone, susitikti su šių uostų vadovybe. Siekiant sustiprinti šalių ryšius ir dalijimąsi informacija apie uostų ir laivybos projektus, bus pasirašomas Klaipėdos ir Incheono jūrų uostų susitarimo memorandumas.

Ministras taip pat susitiks su Busano miesto meru, Busano prekybos ir pramonės rūmų atstovais, Incheono laisvosios ekonominės zonos vadovais.

Lietuvos bendrovės yra suinteresuotos didinti eksportą, užmegzti ir stiprinti bendradarbiavimą su Pietų Korėjos transporto ir telekomunikacijų partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hitachi

Hitachi portretas
Nu nu

Gaila į marsa

Gaila į marsa  portretas
Neskrenda galėtu su ateiviais bendra kalba biznio ...

Neturiu komentaru

Neturiu komentaru portretas
Skuodis tariasi su Saturno valdžia del glaudesniu ryšiu su Lietuva. Jaučiu artejanti fiasko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių