I. Ruginienė siūlomus pensijų kaupimo pokyčius vadina kosmetiniais

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai siūlant lankstesnes sąlygas naujai į antros pakopos pensijų fondus įtrauktiems žmonėms, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė tokius galimus pokyčius vadina kosmetiniais.

„Kosmetiniai pakeitimai visuomenei nuraminti. Nieko iš esmės žmogui nepasikeis, išskyrus vieną teigiamą momentą, kad iki 10 tūkst. eurų žmogus galės vienkartine išmoka pasiimti pinigus“, – žurnalistams pirmadienį sakė I. Ruginienė.

„Visa kita, automatinis įtraukimas lieka, kad ir du kartus net bus žmonės įtraukiami, šitas visiškai nesuprantama. Šokiruojantis dalykas, kad ministerija tariasi su tam tikromis institucijomis, bet nerado laiko pasitarti su socialiniais partneriais. Trišalėje taryboje šitas klausimas nebuvo svarstytas – klausimas, kodėl“, – pridūrė ji.

I. Ruginienės vertinimu, pokyčiai bus naudingi tik privačiam verslui – pensijų kaupimo bendrovėms. Ji pabrėžė, kad sistema dabar yra nesąžininga, nes žmonės į sistemą įtraukiami automatiškai.

Akivaizdu, kad tai nesąžininga sistema, nes automatinis įtraukimas lieka.

„Nesuprantamas taip pat teiginys, kad reikia laukti Konstitucinio Teismo sprendimo, tai visiškai nesusiję dalykai ir kalbame apie sąžiningumo klausimą. Ar šios dienos sistema yra sąžininga mūsų gyventojams, darbuotojams. Akivaizdu, kad tai nesąžininga sistema, nes automatinis įtraukimas lieka“, – kalbėjo I. Ruginienė.

Ministerija siūlo, kad nuo 2019 metų į kaupimą įtraukti žmonės, atsisakę dalyvauti pensijų kaupime, pakartotinai būtų kviečiami tik vieną kartą, be to, per pirmus tris mėnesius jie galėtų nuspręsti pasitraukti iš sistemos.

Taip pat siūloma naujai įtrauktiems dalyviams, pradėjusiems mokėti įmokas ir gaunantiems mažesnį darbo užmokestį, numatyti apsisprendimo laikotarpį, pavyzdžiui, trijų mėnesių, kai jie galėtų atsisakyti kaupimo ir susigrąžinti įmokas.

Dėl pasitraukimo iš kaupimo anksčiau į jį įtrauktų žmonių bus diskutuojama gavus Konstitucinio Teismo išaiškinimą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pokyčiai PF naudai

Pokyčiai PF naudai portretas
Citata: "Ministerija siūlo, kad nuo 2019 metų į kaupimą įtraukti žmonės, atsisakę dalyvauti pensijų kaupime, pakartotinai būtų kviečiami tik vieną kartą, be to, per pirmus tris mėnesius jie galėtų nuspręsti pasitraukti iš sistemos." Vadinasi, jei iki šiol į PF asmenys buvo įtraukiami 3 kartus iki sulaukia 40 metų, tai pagal naują pakeitimą siūloma į PF įtraukti jau į amžiaus ribą neatsižvelgiant, t. y. dar didesnę visuomenės dalį nei iki šiol. Bus dar kartą į PF įtraukti ir 2019 metais nusprendę iš PF pasitraukti penkiasdešimtmečiai ir vyresni.!!?

ekonomistas

ekonomistas portretas
Gal ir ši kaupimo sistema nėra tobula, bet poniutė RUGINIENĖ NĖRA SĄŽININGAS- JAI SVARBU PASIRODYTI KAIP JI RŪPINASI PENSININKAIS. Ji nieko nepasiūlo tobulinimui. Dėl atsiėmimo, tai jeigu visi atsiiminės, tai bus kaip su JAV banks- jis iškart sužlugs.Reikia suprasti, kad surinktos lėšos neaugs jeigu jų neinvestuosi. Žinoma fondų valdytojai pasirūpina pirmiau savimi, o kitiems tai kiek liks. Visai pasilikti be papildomo kaupimo tik Ruginienė gali siūlyti, o valdžiai aišku, kad žmogus atsiėmęs savo dalį, eis į valdžią reikalauti papildomų priedų, nes Sodros pensija nebus didelė.Viskas aišku: kaip mokesčių niekas nenori mokėti, taip ir su kaupimu... o gal praeis

Pensijų fondo ataskaita:

Pensijų fondo ataskaita: portretas
2022-01-01 sukaupta suma 7000€, per 2022 metus įmokėta 1200€. 2031-01-01 sukaupta suma 7027€ kaupkite ir toliau...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių