Lietuva kviečia kvalifikuotus specialistus ir įmones iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos institucijos ir socialiniai partneriai kviečia į šalį keltis aukštą pridėtinę vertę kuriančius protestų drebinamos Baltarusijos specialistus ir verslus.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad šiuo metu rengiami susitikimai su valstybinių institucijų ir verslo asociacijų atstovais, kuriuose aptariamos svarbiausios kliūtys ir iššūkiai bei pasiūlymai, kaip pritraukti šias Baltarusijos bendroves bei specialistus į Lietuvą.

Anot ekonomikos ir inovacijų ministro Rimanto Sinkevičiaus, specialistai iš Baltarusijos galėtų padėti užpildyti Lietuvos spragas IT srityje.

„Kviečiame Baltarusijos piliečius ir įmones kurtis mūsų šalyje. Lietuvos darbo rinka susiduria su kvalifikuotų specialistų stygiumi, kuris ypač jaučiamas informacinių technologijų srityje, tad norintys atvykti specialistai iš Baltarusijos būtų laukiami ir užpildytų šią nišą“, – pranešime sakė R. Sinkevičius.

Anot ekonomikos ir inovacijų viceministro Mariaus Skuodžio, institucijos svarsto, kaip supaprastinti migracijos procedūras, suteikti galimybę baltarusiams atsidaryti sąskaitas Lietuvos bankuose ir kaip pagerinti mokestinę aplinką.

„Neišsprendus šių uždavinių, Baltarusijos bendrovių ir aukštos kvalifikacijos specialistų atėjimui į Lietuvą tai taptų išties rimta kliūtimi“, – pranešime teigė M. Skuodis.

Pasak pranešimo, svarstoma atsisakyti perteklinių dokumentų, supaprastinti vizų išdavimo taisykles bei darbuotojų kvalifikacijos reikalavimus.

Infrastruktūros plėtra taip pat padėtų pritraukti kvalifikuotų Baltarusijos specialistų, nes jie į Lietuvą atvyktų su šeimomis, tvirtina ministerija.

Nors Baltarusijos energetikos, trąšų, sunkiosios technikos ir žemės ūkio sektoriuose dominuoja valstybinės įmonės, Minske pastaraisiais metais sparčiai auga IT sektorius – jame oficialiais duomenimis yra beveik 1,7 tūkst. įmonių. Pavyzdžiui, Baltarusijos kompanija „Wargaming“ sukūrė populiarų žaidimą „World of Tanks“.

Rugpjūčio viduryje Baltarusijos IT įmonių atstovai kreipėsi į autoritarinį šalies lyderį Aliaksandrą Lukašenką su prašymu surengti naujus prezidento rinkimus bei sustabdyti žiaurumus šalies gatvėse. Jei tai nebus padaryta, įmonės pagrasino išsikelti kitur.

Baltarusiją jau kelias savaites drebina protestai, prasidėję po to, kai prezidento rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka.

Opozicija rinkimus laiko suklastotais, reikalauja surengti naujus rinkimus bei paleisti politinius kalinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvos elito prostitutes ir ju partneriai ..kviecia

lietuvos elito  prostitutes ir ju partneriai ..kviecia   portretas
Lukasenkos dulkinamas opozicijos prostitutes ir prostitutus evakuotis y litchujanija ten jie ras prieglauda ir islaikyma ...gales ateity ir toliau kenkt baltarusijai ir baltarusiu tautai.....

Anonimas

Anonimas portretas
Rinkit jūs ką tik norite iš visų esančių, vis tiek visi vienam šeimininkui dirbą ir dirbs...

Dar dadėsiu

Dar dadėsiu portretas
Rinkimai artėja,žmonės žiurėkim ką renkam i valdžia,kol iš Lietuvos nepadarė naujo donbaso,ar naujos baltarusijos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių