L. Kukuraitis: 200 eurų išmokų „Sodra“ anksčiau rugpjūčio išmokėti negalės

Vyriausybei siūlant tik rugpjūtį išmokėti po 200 eurų sunkumų patiriantiems pensininkams, šalpos pensijų ir kitų socialinių išmokų gavėjams, ministras Linas Kukuraitis sako, kad ši data priklauso nuo „Sodros“ galimybių.

„Tai anksčiausias laikotarpis, kad žmonės gautų. Jeigu būtų rugsėjis, tai būtų dar geriau“, – ketvirtadienį Seime sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Taip jis atsakė į opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio klausimą, kodėl parama žmones pasieks tik rugpjūčio mėnesį, o „ne dabar ar bent birželio mėnesį anksčiausiai“.

L. Kukuraitis sako, kad anksčiau išmokėti pinigų negalima dėl „Sodros“ pajėgumų.

„Dabar „Sodra“ turi didžiulį apkrovimą dėl dabartinių priemonių (...) iki liepos turi paleisti anuitetų sistemą“, – sakė ministras.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišaukienė BNS paaiškino, kad anksčiau mokėti pinigų nebus galima dėl techninių priežasčių, susijusių su „Sodros“ informacinėmis technologijomis ir nuo liepos pradedamais mokėti anuitetais.  

200 eurų vienkartinę išmoką gautų beveik 910 tūkst. žmonių, gaunančių senatvės, našlių ir našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto darbo laiko pensijas, taip pat kompensacijas už ypatingas sąlygas bei įvairias šalpos išmokas. Tam numatyta 182 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durneliai

Durneliai portretas
Džiaukitės, kad gausite,o neatims kaip prie konservatorių kai atlyginimus ir pensijas nurėžė!!

VARGŠAI

VARGŠAI           portretas
RUSAI JAU TOKIAS ĮŠMOKAS TREČIA KARTĄ IŠMOKĖJO O LIETUVA TIK DABAR TRUPINA IR VIS PRIEŠ RINKIMUS PAŽADUS MĖTO KAM KLIUS KAM NEKLIUS

Vikai ,

Vikai ,  portretas
na jei seimo opoziciniai vėl neatims iš pensininkų ir kitų vargstančiųjų eurų , tai rugpjūtį išmokės . Pažiūrėkime į konservatorių, liberalių , socdemų elgesį seime .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių