Kurortuose Velykų savaitgalį užpildyta 70–80 proc. svečių vietų

Didžiųjų šalies kurortų – Palangos, Druskininkų ir Birštono – apgyvendinimo įstaigos prasidedant Velykų šventėms užimtos 70–80 proc., teigia miestų turizmo sektoriaus atstovai. Vis dėlto jie tikisi, kad įsibėgėjus šventiniam savaitgaliui viešbučiai, poilsio namai ir sanatorijos užsipildys, o didesnio svečių srauto tikimasi kitą savaitę prasidėjus moksleivių atostogoms.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė teigė, kad penktadienį kurorte vidutiniškai buvo užsakyta 70–80 proc. visų vietų, nors kai kuriuose viešbučiuose, pasak jos, šis rodiklis siekė 95 proc. 

„Užimtumas yra augantis ir manome, kad kitą savaitę turėsime didelį susidomėjimą, nes ir kitos savaitės vaikų atostogų metu yra tas užimtumas pakankamai didelis“, – BNS teigė I. Valaitienė.

„Šiandien (penktadienį) dar nesame išsipardavę ir dar nėra tokio bumo, kad jau nebebūtų vietų“, – pridūrė ji.

Mūsų kurortui būdinga, kad dažniausiai tas užimtumo skirtumas užsipildo paskutinę minutę.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis penktadienį taip pat teigė, kad kurorto įstaigos užpildytos 70–80 proc., nors kai kurie viešbučiai, anot jo, laisvų vietų neturėjo jau visą prieššventinę savaitę.

„Didieji viešbučiai apsikrovę apie 70 procentų, mažesni – 80 procentų, bet šiandien dar yra tų vietų. (...) Bet tikimybė tokia, kad vietos užsipildys pilnai“, – BNS sakė R. Palionis.

„Mes ir taip paprastai savaitgaliais beveik užsipildome“, – pridūrė jis.

Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė pastebi, kad kurorto viešbučių ir sanatorijų užimtumas artėjant Velykoms yra mažesnis nei ankstesniais metais.

„Dažniausiai savaitę prieš Velykas keletą metų iš eilės užimtumas būdavo apie 80 procentų, šį kartą mes turime apie 70 procentų užimtumą“, – BNS teigė R. Kapačinskaitė.

Pasak jos, užimtumas Velykų metu paprastai nebūna šimtaprocentinis – didesnio svečių srauto tikimasi po švenčių prasidėjus moksleivių atostogoms. 

„Velykos visgi yra labiau sakralinė šventė, o po Velykų jau prasideda intensyvesnis užimtumas vien dėlto, kad moksleiviams yra atostogos ir tinkamas laikas šeimoms praleisti laisvalaikį kurorte“, – sakė R. Kapačinskaitė.

Birštono turizmo informacijos cento vadovė neatmeta, kad per savaitgalį kurorto apgyvendinimo įstaigos užsipildys labiau.

„Mūsų kurortui būdinga, kad dažniausiai tas užimtumo skirtumas užsipildo paskutinę minutę“, – teigė ji.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Jo čia panašu kaip ir pašalpiniai.gauna pinigų tai prisperka visko ir su taksi grįžta namo,iki kitos pašalpos dantis pakabina,tai ir čia panašiai,pasijunta kaip ir bajorai

mes turtingi

mes turtingi portretas
Čia tie, kurių algos labai mažos

matomai su partnerem [iais]

matomai su partnerem [iais] portretas
dazys kiausinius...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių