Kodėl moterys Lietuvoje vis dar uždirba mažiau negu vyrai

  • Teksto dydis:

Vyrų ir moterų bruto darbo užmokestis skiriasi vidutiniškai 130 eurų. Pasak „Swedbank“ Finansų instituto vadovės Jūratės Cvilikienės, tam yra ne viena priežastis.

„Vienas gajausių stereotipų – visuomenėje tikima, kad šeima finansiškai rūpinasi vyras, o moteris dirba, kai turi tam laiko ar noro. Mūsų moterys yra labai atsakingos ir daugelis man tiktai pritartų, kad jos daugiausia rūpinasi šeima, vaikais, namų ūkiu. Kartais jos turi mažiau laiko darbui vien tik dėl to, kad joms tenka derinti daugiau sričių savo gyvenime“, – apie vieną pagrindinių atlyginimų skirtumo priežasčių kalba J. Cvilikienė.

Pasak jos, svarbus ne tik visuomenės tikėjimas moterimi, bet ir pačių moterų tikėjimas savimi.

„Moterys, kai derasi dėl darbo, galbūt nelabai gerai save įvertina, išsako savo poreikius, vertina savo kompetencijas“, – pabrėžia ekonomistė.

Visgi, kaip rodo „Swedbank“ ir „Creditinfo“ duomenys, moterys, kalbant apie finansų valdymą, yra gerokai atsakingesnės: jos ir skolinasi geriau įvertinusios savo galimybes ir poreikius, ir paskolas bei įsipareigojimus vykdo gerokai atsakingiau. „Creditinfo“ duomenys rodo, kad 70 proc. pradelstų paskolų yra pasiėmę vyrai.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsu

Smalsu portretas
Nejaugi tikrai seimūnės gauna mažesnes algas už seimūnus? O gal joms kancpriedai sumažinti? Kažkaip nesigirdi...

...

... portretas
Ir vėl: "Moterys meluoja geriau" (nepamirškim kad jos dar prisibarakudauja).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių