Klaipėdos uostas – nepralenkiamas tarp Baltijos valstybių

  • Teksto dydis:

Pernai, viršijęs 46 mln. tonų krovinių apyvartą, Klaipėdos uostas trečius metus iš eilės yra lyderis tarp Baltijos valstybių uostų.

Pagal krovinių apyvartą Klaipėdos jūrų uostas išlieka pirmoje vietoje tarp Baltijos valstybių uostų, aplenkdamas Latvijos ir Estijos uostus. Klaipėdoje 2018 m. perkrauta 46,58 mln. tonų, tai yra 7,9 proc. daugiau, nei užpernai.

„Džiaugiamės, kad pernai pavyko išlaikyti augimo tempą ir ganėtinai didelės konkurencijos sąlygomis išlikome pirmaujantis uostas tarp Baltijos valstybių. Be abejo, tai yra didelis uoste veikiančių įmonių, „Lietuvos geležinkelių“, autovežėjų nuopelnas, Uosto direkcijos laiku atliekamos investicijos į infrastruktūrą bei uosto naudotojų į suprastruktūrą – visa tai duoda didžiulę grąžą valstybei. Jei visas kompleksas nebūtų konkurencingas, šiandieną neturėtume tokių rezultatų“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Baltijos valstybių uostų krovinių apyvarta:

2018 m. Klaipėdos uoste įspūdingai išaugo ir laivų skaičius. Pernai į Klaipėdą atplaukė 7 081 laivas, tai yra 510 laivų arba 7,8 proc. daugiau nei 2017 m. Keleivių skaičius pernai išaugo 5 794 (1,6 proc.) – iki 376 596.

Uosto direkcijos pajamos pernai siekė 63,74 mln. Eur – 7 proc. viršijo 2017 m. pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nikis

nikis portretas
Vel mizniu gauja pasiuto,matai ne pagal juos,nera kaip pavergti.Pradejo,nera kur valteles nuleisti,kitam dulkes maiso.Tai vaziuok gyventi ,kur tau dulkes nemaiso,ko ten triniesi.Del keliu idiotu sustabdyti uosto pletra,ar geriau idiotus iskelti tokiau.Ka bedarytum,islenda verksniu,arba Lietuvos neapkenteju burys ir ima verkslenti.Kastratai nesubrende.

vidas

vidas portretas
O kacapu spauda geredamasi vis rasinejo,kad pribaltikos uostai eina i bankrota,kai rusai sumazino i juos patenkancius krovinius.Idomu,ka dabar suskiai rasys,ar tyles,kaip vandens i burna prisiseme.Kad nors karta kacapai teisybe parasytu,tik melas,melas,melas.

gerbėjui ir kitiems

gerbėjui ir kitiems portretas
dar kartą sakau- Klaipėdos valstiečiu partijos kuopelė atitinka Lietuvos valstiečių - žaliųjų partijos siekius taip kaip atitinka ožka baleriną.Susidarė nauja gauja ir prisidengdama partija eina į miesto valdžią.Tik tiek.Visiems norėčiau priminti posakį:,,Nėr kaip reik - visai nereik".Galvokite klaipėdiečiai, stebėkite, analizuokite ir galvokite..
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių