Jūrinių vėjo parkų jungtis su sausuma įrengs už 1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Ardynas“ bei Pajūrio tyrimų ir planavimo institutas už daugiau nei 1 mln. eurų parengs Baltijos jūroje planuojamų statyti vėjo parkų jungtims su sausuma reikalingas teritorijas.

Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP) skelbiama, jog sausio 24 dieną Energetikos ministerija ir įmonės pasirašė tai numatančią sutartį.

Pasak Lietuvos energetikos agentūros (LEA) atstovės Vidos Černiauskienės, kartu įsigytos geofizinių jūros dugno tyrimų, kurie bus atliekami jungčių su sausuma teritorijose, paslaugos.

„Tyrimų tikslas – surinkti duomenis apie jūros dugno batimetriją, identifikuoti objektus, galinčius turėti įtakos infrastruktūros įrengimui, nustatyti jūros dugno reljefo ypatumus“, – BNS teigė V. Černiauskienė.

Skelbiama, kad konkursą laimėjusios įmonės pasitelks subrangovus – Lietuvos inžinerinių geologinių ir povandeninių tyrimų bendrovės „Geobaltic“ ir „Garant Diving“ bei archeologą Gintautą Zabielą.

Energetikos ministerija pirmojo vėjo parko Baltijos jūroje aukcioną numato paskelbti rugsėjį, o laimėtoją atrinkti 2024 metų pradžioje. Panašiu metu tikimasi surengti ir antrojo jūrinio vėjo parko aukcioną.

Abu vėjo parkus Baltijos jūroje tikimasi pastatyti iki 2028 metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių