Investuotojų forumas siūlo, kaip gerinti verslo aplinką

Užsienio investuotojus Lietuvoje vienijantis Investuotojų forumas antradienį Vyriausybei pateikė 13 rekomendacijų, kaip būtų galima gerinti verslo aplinką ir investicinį šalies klimatą.

Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas po susitikimo su premjeru teigė, kad Vyriausybei pateikti pasiūlymai galėtų padidinti gyventojų vidutines pajamas bei sumažinti emigracijos mastą.

„Pirmieji Vyriausybės darbai yra geri - švietimo, urėdijų ir valstybės valdomų įmonių reformos. Mes pristatėme dar 13 darbų, kuriuos paprašėme, kad Vyriausybė darytų. Tie darbai, jeigu jie būtų padaryti, tai galėtų Lietuvos gyventojų pajamas iš esmės padidinti. Tai spręstų emigracijos problemas ir padarytų visuomenę laimingesnę“, - spaudos konferencijoje tvirtino R.Valiūnas.

Premjeras S.Skvernelis sakė, jog Investuotojų forumo pateikti pasiūlymai atitinka Vyriausybės planus.

„Tai, kas buvo kalbama ir siūloma, yra mūsų Vyriausybės darbotvarkėje. Mes einame teisinga linkme. Verslo lūkesčiai yra Vyriausybės planuose. Kai kurie sprendimai jau finišo tiesiojoje, arba mes kalbame apie ilgesnio laikotarpio reformas“, - teigė S.Skvernelis.

Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė kalbėjo, jog Vyriausybės pagrindiniai prioritetai šiuo metu turėtų būti darbo santykių reguliavimas ir mokestinė aplinka.

„Daugelis politikų neretai kritiškai atsiliepia apie verslą viešojoje erdvėje. Toks jo demonizavimas tikrai nepadeda gerinti investicinio klimato, tad vien retorikos verslo atžvilgiu keitimas turėtų reikšmingą poveikį. Vis dėlto siekiant ilgalaikio efekto verslo aplinkai, darbo santykių reguliavimas ir mokestinė aplinka turėtų būti svarbiausi valstybės prioritetai“, - pranešime spaudai sakė R.Skyrienė.

Investuotojų forumo teigimu, Vyriausybei siūloma įtvirtinti subalansuotą darbo santykių reguliavimą, gerinti viešojo sektoriaus paslaugų kokybę, dalį stambių valstybės valdomų įmonių kotiruoti biržoje. Taip pat raginama imtis priemonių skatinti grįžtamąją migraciją į Lietuvą ir pritraukti kvalifikuotą darbo jėgą. Investuotojai tikisi, jog Vyriausybė įgyvendins švietimo reformą ir kovos su šešėline ekonomika.

Investuotojai Vyriausybei antradienį taip pat pasiūlė pritraukti daugiau tiesioginių investicijų, užtikrinti Lietuvos susisiekimą oro transportu su pagrindiniais Europos finansų bei verslo centrais, o Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas nukreipti į stipriausius Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių