Investicijos leis vištieną įvertinti iš naujo

Augant vištienos produkcijos paklausai užsienyje, šalies gamintojai priversti taikytis prie eksporto rinkų vartojimo įpročių. Eksportas skatina investicijas ir naują produkciją įvesti į Lietuvos rinką.

Anglijoje, Olandijoje, Prancūzijoje ir kitose užsienio rinkose, kur įmonių grupės "KG Group" paukštininkystės bendrovės eksportuoja per trečdalį Lietuvoje pagaminamos paukštienos produkcijos, vartotojų įpročiai yra šiek tiek kitokie nei lietuvių. Tų šalių gyventojai pirkdami vištienos produkciją jau yra įpratę matyti vienodo dydžio šlaunelių, blauzdelių ar krūtinėlės filė gabalėlius. Siekdami sutaupyti užsienio vartotojai mieliau renkasi supjaustytą lygiomis dalimis ir pagal svorį surūšiuotą vištienos produkciją.

Tuo tikslu įmonių grupei "KG Group" priklausantis Vilniaus paukštynas šiais metais daug investavo. Grupės investicijos į gamybos technologijų modernizavimą diegiant naujas gamybos linijas šiais metais siekia per 46 mln. litų, investicijos vien į Vilniaus paukštyną sudaro per 20 mln. litų.

"Didėjant paukštienos suvartojimui ir vištienos produktų eksportui, Vilniaus paukštyno šiųmetės investicijos skirtos gamybiniams pajėgumams didinti. Šiais metais įdiegtos modernios paukštienos kalibravimo technologijos, leidžiančios viščiuką ir bet kurią jo dalį supjaustyti lygiai, o supjaustytas dalis surūšiuoti su pačia mažiausia svorio paklaida. Paukštiena tiksliai suskirstoma į porcijas, tad gerokai patogiau ją gaminti", – apie naują Lietuvoje pasakojo įmonių grupės "KG Group" vadovas Tautvydas Barštys. Pasak jo, atliktos investicijos padidins pridėtinės vertės paukštienos produktų gamybą ir eksporto mastą.

Praplėtęs vištienos produktų asortimentą Vilniaus paukštynas šį rudenį pradeda tiekti platų kalibruotos vištienos asortimentą ir į Lietuvos prekybos tinklus bei restoranus. Teigiama, kad įdiegus naujoves paukštyno perdirbimo sąnaudas pavyko sumažinti 6 proc.

Pasak įmonių grupės vadovo T.Barščio, didelė kalibruotų vištienos produktų dalis eksportuojama į Vakarų Europos ir kitas šalis. Eksportui augti daug įtakos turėjo galimybė tiekti didelį supjaustytos lygiomis dalimis ir surūšiuotos pagal svorį produkcijos kiekį. Šių metų pirmą pusmetį Vilniaus paukštyno eksportas, palyginti su tokiu pat praėjusių metų laikotarpiu, išaugo beveik dukart.


Naujienos

Kalibruotų skerdienos dalių gamyba (supjaustymas lygiomis dalimis ir surūšiavimas pagal svorį).

Nauja pakuotė (sandarus pakavimas, galimybė gaminti maistą kartu su pakuote orkaitėje).


Jau greitai

Nauja mėsos pjaustymo technologija (vištienos paruošimas patogiau vartoti).

Nauja mėsos išploninimo technologija (vištienos paruošimas patogiau vartoti).

Vištienos faršo produkcijos ir šviežių dešrelių gamyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių