„Invega“ lengvina paskolų nuo karo nukentėjusiam verslui sąlygas

  • Teksto dydis:

Iki šiol tik mažiau nei trečdalį paskolų nuo karo Ukrainoje nukentėjusiam verslui išdalijusi nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) lengvina paskolų sąlygas, pranešė „Invega“.

„Invegos“ Priemonių valdymo skyriaus projektų vadovė Aistė Masiulionienė teigia, kad paskolą apyvartinėms lėšoms ar investicijoms įmonės dabar galės gauti, jei jų eksporto į Ukrainą ar importo iš jos, taip pat iš Rusijos ar Baltarusijos dalis sudarys bent 15 proc. 2021 metų jos pajamų. Iki šiol ši riba buvo 25 proc.

Be to, gavus investicinę paskolą nuo šiol bus galima įsigyti ir transporto priemonių.

„Tikimės, kad šie pakeitimai leis pasinaudoti teikiama valstybės pagalba didesniam verslų skaičiui“, – pranešime teigė A. Masiulionienė.

Dėl paskolų gali kreiptis vidutinės bei didelės įmonės, kurios nukentėjo nuo Rusijos karinės agresijos Ukrainoje ir kurioms trūksta lėšų apyvartiniam kapitalui arba investiciniams projektams. Jų dujų, šilumos ir elektros sąnaudos turi sudaryti ne mažiau kaip 8 proc. metinių sąnaudų 2021 metais, jų veikla turi priklausyti bent vienam iš itin paveiktų sektorių.

Iki 10 mln. eurų paskolos apyvartinėms lėšoms teikiamos iki trejų metų, o investicijoms – iki šešerių metų.

Pasak A. Masiulionienės, šiuo metu jau suteikta beveik 14 mln. eurų paskolų, o pagalbos priemone verslas gali naudotis iki lapkričio 10 dienos.

Iš viso šiai paramai numatyta 50 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: INVEGAkaras Ukrainojeverslaspaskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių