I. Šimonytė nesureikšmina siūlymų keisti Alkoholio kontrolės įstatymą

Premjerė Ingrida Šimonytė nesureikšmina Seime bręstančios iniciatyvos pakeisti Alkoholio kontrolės įstatymą. Pataisas teikiantys liberalai siūlo sumažinti amžių, nuo kurio galima vartoti alkoholį, suvienodinti prekybos laiką visomis savaitės dienomis.

Vyriausybės vadovė sako kol kas neturėjusi progos susipažinti su galutine pataisų redakcija.

„Esu ne kartą komentavusi šį klausimą, turbūt nuo pat koalicijos derybų pradžios. Kažkam turbūt atrodė labai svarbus klausimas ir vos ne pirmutinis darbas, tai tikrai nei buvo, nei yra“, – po Vyriausybės posėdžio BNS trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, kai kurie apribojimai galėtų būti panaikinti.

„Mano nuomonė yra tokia, kad tie apribojimai, kurių efektyvumą matome, turėtų ir galioti, o tie apribojimai, kurie yra labiau sukuriantys problemų nei sprendžiantys, galėtų būti pakeičiami“, – sakė I. Šimonytė.

„Čia, matyt, skubių pakeitimų nebus ir diskusijos, kaip ir praėjusį kartą užtruko dėl pačių apribojimų įvedimo“, – pridūrė premjerė.

Siūlymą panaikinti kai kuriuos alkoholio apribojimus Seime registravo valdančiųjų Liberalų sąjūdžio frakcija. Iniciatoriai siūlo amžių, nuo kurio galima įsigyti alkoholinių gėrimų, sumažinti priklausomai nuo svaigalų stiprumo, nuo 18 metų leidžiant vartoti iki 15 proc. stiprumo alkoholinius gėrimus, o stipresnius – nuo 20 metų.

Įstatymo pakeitimo projekte nurodoma, kad alkoholiu visomis savaitės dienomis būtų galima prekiauti nuo 10 iki 20 valandos, įskaitant sekmadienį.

BNS užsakymu „Vilmorus“ gegužę atlikta apklausa rodo, kad 46,5 proc. apklaustųjų nepritaria ar greičiau nepritaria alkoholio prekybos ir reklamos ribojimų peržiūrai, tuo metu jai linkę pritarti 41,5 procento.

Net 74,6 proc. apklaustųjų nepritarė ar greičiau nepritarė alkoholio pirkėjų amžiaus ribos mažinimui, 59,3 proc. respondentų nepritarė ar greičiau nepritarė alkoholio pardavimo valandų ilginimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ligita

Ligita portretas
Vieni stato kiti griauna,O man Verygos istatymas labai patiko.As uzdrausciau isviso savaitgaliais ir svenciu dienomis prekiaut alchogoliu.

AŠ portretas
Prekiauti alkoholių negalima iki 20 val.Reikia trumpinti laiką.O dėl 18 m.kas nori tas nusiperka ar kiti nuperka.

Taip liaudies neišauklėsim, buvo jau bandymų.

Taip liaudies neišauklėsim, buvo jau bandymų. portretas
Durnių laive tik ten negalima pirkti to kas yra parduotuvėje yra pateikta,ir paskiriamas laikas kuomet pirkti gėrimus stipriuosius ir silpnesnius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių