Į Lietuvą atvyko dar vienas traukinys su kukurūzų kroviniu iš Ukrainos

Į Lietuvą atvyko penktas krovininis traukinys iš Ukrainos, juo atgabenta apie 1300 tonų kukurūzų, BNS pranešė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG).

Pasak LTG komunikacijos partnerės Kotrynos Dzikaraitės, pirmadienį traukinys su kroviniu jau važiavo į Klaipėdą.

„Į Lietuvą jau atvyko penktasis traukinys iš Ukrainos, kuriuo gabenama apie 1300 tonų kukurūzų. Jis šiuo metu jau yra netoli Klaipėdos“, – BNS sakė K. Dzikaraitė.

Klaipėdos uoste kukurūzus perkraus viena didžiausių krovos bendrovių „Bega“, krovusi ir anksčiau iš Ukrainos atgabentus tris kukurūzų krovinius, BNS praėjusią savaitę patvirtino bendrovės atstovas.

Traukiniai su grūdais iš Ukrainos važiuoja iki Lietuvos-Lenkijos pasienyje esančių Šeštokų, kur konteineriai perkeliami ant kitų plačios vėžės platformų ir toliau keliauja į Klaipėdą.

Birželio pradžioje į Lietuvą atvykęs ketvirtas traukinys atgabeno konteinerius su aliejumi. Tiek šį, tiek naujausią krovinį gabena LTG antrinės įmonės „LTG Cargo“ ir „LTG Cargo Polska“ kartu su partneriais.

Pirmasis bandomasis traukinys iš Ukrainos į Lietuvą atvyko gegužės 19-ąją, juo atgabentas gyvulių pašarams skirtas priedas lizinas. 

Dėl Rusijos pradėto karo Ukraina negali per savo uostus išvežti maždaug 20 mln. tonų pernykščio derliaus grūdų ir paprašė Europos Sąjungos pagalbos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekukurūzaiLietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių