Grožio specialistų atstovė: Vyriausybės sąlygos – nelogiškos

Vyriausybei planuojant su tam tikromis išlygomis leisti atnaujinti grožio salonų veiklą, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė sako, kad išlygos yra nelogiškos.

Vyriausybė teigia, kad vienu metu grožio salone turėtų būti vienas klientas, jam tektų ne mažiau nei 20 kvadratinių metrų ploto. 

Jolantos Mačiulienės teigimu, didžioji dalis grožio salonų nepajėgtų užtikrinti ploto reikalavimo, todėl į darbus grįžti negalėtų apie 80 proc. specialistų.

„Čia prasilenkia su logika. Nėra tokių Lietuvoje patalpų, kad būtų galima 20 kv. metrų suteikti vienam klientui. Mūsų įruošti standartiniai grožio salonai, tarkime, tuose penkiaaukščiuose, yra standartiniai iš butų padaryti kabinetukai ir 20 kv. metrų – nėra tokių kabinetų“, – BNS sakė J. Mačiulienė.

Anot jos, Vyriausybė neišgirdo grožio srities darbuotojų, kurie pirmojo karantino metu dirbo klientui užtikrinant 10 kv. metrų plotą.

„Mes per pirmą karantiną buvome susidėlioję darbo grafikus, kad vieni kitiems nemaišytume. Jeigu salone yra penkios darbo vietos, tai pamainoje buvo likę dvi, gerų geriausiai trys. Tai dabar iš tų trijų paliekame pusantro“, – sakė J. Mačiulienė.

Nėra tokių Lietuvoje patalpų, kad būtų galima 20 kv. metrų suteikti vienam klientui.

„Ir vėl jie priėmė be mūsų tai, ką jie nori priimti. Tai gal reikėjo paklausti mūsų, mes dirbome labai puikiai ir buvom pripratę prie tų 10 kv. metrų“, – pridūrė ji.

J. Mačiulienė taip pat sakė neigiamai vertinanti tai, kad Vyriausybei numačius skirti turgaviečių  mokesčio kompensacijas, tokia pat išmoka nesvarstoma grožio verslui.

„Turgavietėms už darbo vietas kompensavo, grožio salonai, kurie lygiai taip pat nuomojasi darbo vietas – apie tai net nėra jokios diskusijos“, – teigė asociacijos prezidentė.

Vyriausybė pirmadienį preliminariai sutarė, kad kai kurios ne maisto prekių parduotuvės ir kirpyklos galėtų atsidaryti nuo kito pirmadienio, tačiau galutinį sprendimą numatoma priimti šį trečiadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juk lauke galima dirbti,stai greit pavasaris gales lauke darbuotis

NINA

NINA portretas
Žiauriai nusivylėme naująja valdžia, kai paklausai ir pamatai,tai bejėgiškai rankos nusvyra,badas ateina!

pensininkė

pensininkė portretas
pasityčiojimas iš verslo 20 kv gal šoks klientas su kirpėja tokioje kvadratūroje
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių