Greitųjų kreditų įmonės direktorius kaltinamas pagrobęs 300 tūkst. Lt

Prieš teismą stos greituosius kreditus teikiančios įmonės direktorius, kaltinamas tuo, kad panaudodamas „Piramidės“ schemą, iš bendrovės pagrobė beveik 300 tūkst. litų.

Kauno apygardos prokuratūros teismui perduotoje byloje kaltinimai grobsčius bendrovės lėšas pateikti trumpalaikes paskolas teikiančios įmonės direktoriui ir vadybininkui, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo, atlikto Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnų, metu nustatyta, kad greituosius kreditus teikiančios įmonės direktorius D.V. kartu su įmonės vadybininku R.Ž. klastojo paskolų išdavimo sutartis ir pinigų išmokėjimo kvitus – pinigų neišduodavo, o juos pasisavindavo.

Dažniausiai fiktyvios sutartys buvo sudaromos pasinaudojant šioje įmonėje greituosius kreditus jau ėmusių ar nieko apie paskolų išdavimą nežinančių asmenų vardu.

Tyrimo metu išaiškinta, kad įmonės direktorius su vadybininku atsiskaitydavo ne tik grynaisiais pinigais, bet ir kelialapiais į Lietuvos bei užsienio šalių kurortus.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai visoje Lietuvoje apklausė 250 žmonių.

Prieš kelis metus dėl beveik 200 tūkst. litų pasisavinimo dvejų metų laisvės atėmimo bausme nuteista šios įmonės vadybininkė.

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įstatymas numato iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmę, už dokumentų klastojimą, jeigu dėl to buvo padaryta didelė žala, – iki šešerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių